Rozhovor šéfredaktora Protiproudu Petra Hájka s PhDr. Vladimírou Vítovou, předsedkyní Aliance národních sil

Je třeba odejít z EU a NATO!

Obsah:

01:55 Zkáza českého národa dokonána?
03:07 Voliči jsou mylně informováni

06:22 Pravice a levice už neexistuje?
12:14 Je SPD levicová?
18:50 Zemanovo křídlo v ČSSD
20:06 Špidla oslavoval, Klaus, šel na Blaník
22:04 Miloš Zeman – evropský federalista
26:12 Aliance národních sil požaduje vystoupení z EU a NATO
33:27 Šílené číslo: 32 subjektů do voleb!
35:27 Proč zkrachovala jednání s SPD a se Švýcarskou demokracií?
42:43 Nebezpečné hrátky se státností Moravy?
44:42 Proč Jindřich Rajchl ignoruje ANS?
46:10 Trnitá cesta místních referend
47:10 Chce Kateřina Konečná či Svobodní vystoupit z EU a NATO?
51:04 Jsme krmelcem Evropské unie?
54:26 Spojí se vlastenci, aby porazili Fialovu vládu?
58:29 Vrátit se do socialismu před převratem?
59:18 Válka změnila všechno

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Analytika, Politika, Rozhovory se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

6 komentářů: Rozhovor šéfredaktora Protiproudu Petra Hájka s PhDr. Vladimírou Vítovou, předsedkyní Aliance národních sil

  1. Jindřich Szabó napsal:

    Pravdou, že většina mladých, kteří jsou proti EU, tak EU dávají nálepku socialistická-komunistická, pořád mají tendenci dávat rovnítko mezi komunismus a fašismus. Netuší, jak daleko jsou od pravdy. Také se mi nelíbí (i když je možná chápu), že se někteří bojí projevit sympatie k Rusku, většinou to zní tak: já nejsem s USA, ani s Ruskem, ale jsem za ČR, je to jako bych šel na fotbal Sparta-Slávie a Sparťan se mě zeptá, komu fandím, i když je mi sympatičtější Slávie, řeknu, nefandím ani Spartě ani Slávii, ale FC Lhota, stejně to neocení. Nechci samozřejmě tímto srovnávat válečné konflikty s fotbalem. Jen stejně tu ruskou nálepku tím nesundají. Velmi mě mrzí jakákoliv „toxicita“ mezi Aliancí za nezávislost ČR a STAČILO, přijde mi, že jsou si názorově velmi blízcí, např pí. Vítová, p. Blažko z Aliance jsou skvělí, stejně tak p. Josef Skála, p. Bureš ze STAČILO. Oznáčíme-li „toxicitu“ jako kyselinu citrónovou, pak když do ní nasypete trochu sody bicarbony, vzniknou bublinky spolupráce. Podaří-li se spojení i s SPD, pak by to byla velká síla. Drobnosti můžete pořešit potom. Ačkoliv ateista se modlím, aby se spojení vašich uskupuní podařilo.

    • admin napsal:

      Pane Szabó, za Váš postoj obzvláště děkuji.

      Ano, vše jste popsal v zásadě správně. Jediné, v čem s Vámi ne zcela souhlasím, je postoj k Rusku. Chci Vás upozornit, že Rusko má dvoje nepřátele, vnější a vnitřní. Vnější nepřítel Ruska je zřejmý, je to NATO v čele s amer. Pentagonem. Vnitřní nepřítel Ruska již vidět až tak není, ale o to je záludnější a nebezpečnější. Mám na mysli představitele bankovního kapitálu, s vrcholem hierarchie v ruské centrobance v čele s úhlavním nepřítelem Ruska číslo jedna – ředitelkou Centrobanky RF Elvírou Nabiullinovou, kterou nejeden z vysoce postavených Rusů považuje za opravdový symbol velezrady proti ruskému národu. Osobně si myslím totéž. Doporučuji se seznámit s těmito dvěma články:

      1) Elvíra Nabiullinová: Vládkyně finančních temnot v Rusku aneb vrchol ruské pyramidy moci (https://nase-pravda.net/2023-11-05-04/)
      2) Prof. Valentin Katasonov: Proč rubl oslabuje? (https://nase-pravda.net/2024-04-10-04/)

      • Jindřich Szabó napsal:

        Děkuji, přečetl jsem. Je mi jasné, že bankovní mor je zaháčkovaný v celém světě, včetně Ruska. Už jsem o Nabiullinové četl i jinde dříve. Prakticky v podobném duchu.
        Poslední věta v mém komentáři měla začínat Ačkoliv a ne Jakožto…

        • admin napsal:

          Jindřichu, „jakožto“ jsem Vám zaměnil za „ačkoliv“.

          • Jindřich Szabó napsal:

            Děkuju za opravu textu. Co se týče současného stavu, ČR před 34 lety jsem nevěděl kdy to řeknu, věděl jsem jen, že řeknu: já jsem to říkal.
            Co se týče Elona Muska, sympatický počin bylo převzetí Twitru, dnes onačovaného jako X a umožnění publikovat tam bez cenzury. Ale mám pocit, že Musk je podobný Billu Gatsovi. Teď jsem se dočetl, že Musk chce zpoplatnit příspěvky na X, samozřemě odůvodněno šlechetnými úmysly. Až pomocí svých miliard dosáhne dostačného politického vlivu, bude jednat stejně bezohledně jako Gates. V Muskově společenském zřízení na Marsu bych žít nechtěl.

          • admin napsal:

            Pane Jindřichu, zdravím Vás.

            S životem na Marsu si těžkou hlavu dělat nemusíte, žít se tam zcela jistě nedá. Články o kolonizaci Marsu jsou jen pohádky pro dospělé. ))

            K tomu, že Musk může sklouznout ke Gatesovi. Každý velkopodnikatel dříve či později zabředne do neřestí spojených s oligarchií. Je to podstata kapitalismu. Lhostejno, zda se jedná o USA, EU, ČLR či Ukrajinu nebo Rusko. Všude platí to samé: oligarchové všude milují války, protože jim to báječně vynáší. I proto Rusko na Ukrajině „bojuje“ tak, aby ta válka nikdy neměla konce: https://nase-pravda.net/2024-02-24-02/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *