Valerij Pjakin: Otázka-Odpověď ze dne 15.4.2024

V úvodu se Pjakin věnoval rozsáhlým povodním v Rusku, které odhalily doslova děsivý nepořádek ve státním řízení.

Pjakin zmínil nevyhnutelnost odmítnutí jakýchkoli volebních procedur při jmenování starostů měst v RF, neboť tyto procedury v RF vedou k uplatnění klanově-korporativní moci v jednotlivých ruských regionech. A povodně na Uralu tohle plně odhalily. Nebo-li, i když vládnoucí banda v té či oné oblasti žije, to neznamená, že bude působit pro dobro tamějšího obyvatelstva.

Výsledek? Jen jeden, každým rokem se opakuje stejný scénář: jakmile vyvstane potřeba řešit přírodní pohromu, peníze nejsou. Protože jsou rozkradeny elitou. (Pozn. Naší Pravdy: podrobněji např. ZDE) Pjakin zmínil nevyhnutelnost obnovení vertikály moci v Rusku, jako tomu bylo v SSSR. Jinak řečeno, volily se pouze sověty, které jmenovaly do funkcí osoby zodpovědné za dělení státních prostředků směrem k postiženým místům. V současném Rusku se státní prostředky jednoduše rozkradou mezi elitu.

V další části svého vystoupení se Pjakin věnoval válce na Ukrajině a zoufalé situaci v Rusku spojené s likvidační politikou ruské Centrobanky, která skrze vysokou úrokovou sazbu doslova pohřbívá nejen ruskou ekonomiku, ale, ovšem, s ní spojenou sociální politiku, která ve výsledku znamená jediné – naprosté zbídačení ruského obyvatelstva až na samé hraně lidské důstojnosti. (Pozn. Naší Pravdy: podrobněji např. ZDE)

Ostatní již ve videu:

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Analytika, Rozhovory, Z Ruska se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *