Péter Szijjártó: Všechno zašlo příliš daleko! Ukrajina stahuje Evropu do propasti! Budeme se držet dál od šílenství NATO

Budapešť bude v příštích týdnech bojovat o to, aby se držela dál od tohoto šílenství, od dodávek zbraní, výcviku ukrajinské armády až po výběr těch 100 miliard dolarů na válku, řekl šéf maďarské diplomacie.

Členové NATO dnes obdrželi od generálního tajemníka Jense Stoltenberga návrh na výběr nového fondu ve výši 100 miliard dolarů pro Ukrajinu během pěti let a Maďarsko bude bojovat, aby se tohoto šílenství neúčastnilo, uvedl maďarský ministr zahraničí Péter Szijjártó.

NATO chce nyní do této války „napumpovat“ dalších 100 miliard dolarů. Odpovídající návrh generálního tajemníka Aliance byl předložen členským zemím k prvnímu čtení, uvedl Szijjártó ve videozprávě zveřejněné na Facebooku.

Podle něj se očekává, že nový fond bude rozdělen do pěti let, což znamená, že NATO počítá s prodloužením války o dalších pět let.

Víme, jaká rizika to s sebou nese. Budapešť bude v příštích týdnech během vyjednávání bojovat, aby se držela dál od tohoto šílenství, od dodávek zbraní, výcviku ukrajinské armády až po výběr těch 100 miliard dolarů na válku.

Péter Szijjártó doplnil, že takovými plány, stejně jako rozhodnutím vytvořit misi pro koordinaci výcviku ukrajinské armády a vyslání zbraní do Kyjeva, NATO překračuje své vlastní červené linie.

Dříve uvedl, že v posledních dvou letech byli západní politici dohnáni k šílenství do té míry, že mluví o vyslání vojáků na Ukrajinu a o jaderné válce.

Západoevropské vojenské šílenství vstoupilo do nové dimenze a změnilo se v jakousi posedlost jadernou válkou, řekl Péter Szijjártó a připomněl prohlášení francouzského prezidenta o možném vyslání jednotek NATO na Ukrajinu a prezidenta Polska o možnosti jaderné války.

ZDROJ

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Aktuality, Kauza Ukrajina, Politika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: Péter Szijjártó: Všechno zašlo příliš daleko! Ukrajina stahuje Evropu do propasti! Budeme se držet dál od šílenství NATO

  1. paja napsal:

    NATO je smlouva o obraně členských států. Vstupuje v akci, je li napaden některý z členských států. NATO není žádné vojenské těleso, je to dohoda. To, co nám předvádějí ve světě, to je zneužití této smlouvy pro realizaci imperiálních choutek USA a UK.

    • admin napsal:

      V zásadě nic proti. Avšak NATO samozřejmě je voj. těleso, se vším všudy. Voj. uskupení NATO vzniklo v dubnu 1949, tedy ani ne 4 roky po dobytí Berlína. Varšavská smlouva byla založena až v květnu 1955, tedy o více než 6 let později. A zanikla v pol. r. 1991. Pakt NATO však nezanikl. Naopak, začal se rozšiřovat o čl. země zaniklé Varš. smlouvy, včetně původně neutr. Švédska a Finska. Tohle je pro Rusko více než varující:
      https://nase-pravda.net/2022-11-18-09/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *