Dr. Paul Craig Roberts: Bude se tedy bojovat až do posledního Ukrajince

Kdo tedy ničí Ukrajinu? Rusko nebo Západ? Ukrajina ztratila téměř půl miliónu vojáků (viz zde). A vypadá to, že balíčky „pomoci“ USA/UK/EU budou stát Ukrajinu dalších půl miliónu vojáků (viz zde).

Britský premiér ospravedlňuje zničení Ukrajiny tímto nesmyslným argumentem:

Obrana Ukrajiny proti brutálním ambicím Ruska je životně důležitá pro naši bezpečnost a pro celou Evropu. Pokud se totiž Putinovi umožní uspět v této útočné válce, nezastaví se na polských hranicích.

Proč britský premiér tak nestydatě lže? Nebo je možné, že je opravdu takový trouba?

Žádná zpravodajská služba nikde na světě neposkytla totiž ani ždibeček důkazu, že Rusko má vůči Evropě expanzivní záměry. Navíc, jak ruská vláda opakovaně dávala a dává slovy i činy najevo, žádná ruská invaze na Ukrajinu neexistuje.

Probíhá omezená vojenská operace, která má vypudit ukrajinské síly z území obydlených Rusy. Jde o území, jež se od Ukrajiny odtrhla po americkém převratu, který svrhl ukrajinskou vládu a místo ní dosadil vládu protiruskou, ostře ruské obyvatelstvo Ukrajiny pronásledující.

Všichni to vědí, ale Západ předstírá, že jde o invazi. Jsou to USA, Spojené království a EU, kdo mění omezenou operaci ve válku všeobecnou.

Bohužel, Putin si neuvědomil, že i takovýto může být důsledek jeho omezené operace. Špatně Západ odhadl – a zmýlil se. Měl Ukrajinu okamžitě knokautovat a mít to za sebou dřív, než Západ stihne zasáhnout.

Ale rozhodni, čtenáři, sám.

Kdo tedy ničí Ukrajinu? Rusko nebo Západ?

ZDROJ (překlad Mgr. Lubomír Man)

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Kauza Ukrajina se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *