Dr. Paul Craig Roberts: Gruzie obviňuje Washington ze snahy svrhnout vládu v zemi

Gruzie obviňuje Washington ze snahy svrhnout gruzínskou vládu, aby otevřel druhou frontu proti Rusku.

Je to přesně tak, jak jsem řekl, a Putinova neschopnost rozpoznat realitu a nekonečné prodlužování konfliktu na Ukrajině přináší Rusku a světu další potíže.

Putinovo váhání nyní přivedlo francouzskou cizinecké legii do předních linií na Ukrajině a západní Ukrajina hromadí jednotky NATO. Jak jsem zdůrazňoval od začátku, války je třeba rychle vyhrávat, ne prodlužovat konflikt donekonečna.

Putin předstírá, že je zapojen do omezené vojenské operace, zatímco ve skutečnosti je ve válce se Západem.

Omezená operace se vymkla kontrole přesně tak, jak jsem to už říkal. Nyní jsou do toho zapojeny západní jednotky a zpravodajské služby a Rusko se musí bránit proti raketám dlouhého doletu zasahujícím hluboko na území Ruska, zatímco Washington plánuje otevřít druhou frontu proti Rusku a oddělit Čínu od Ruska.

Naprostá katastrofa bude důsledkem Putinova odmítnutí vyhrát válku.

Putinovo váhání značně rozšířilo NATO na ruských hranicích přidáním Finska a Švédska a umožnilo NATO plánovat válku s Ruskem, stejně jako Putinovo váhání nad Donbasem poskytlo USA osm let na vytvoření velké ukrajinské armády. V důsledku toho ruská sebeobrana nyní vyžaduje použití jaderných zbraní. Nic nenasvědčuje tomu, že by Západ přišel k rozumu. Putin spoléhá na chiméru.

ZDROJ


Pozn. Naší Pravdy:
S názorem Dr. Robertse lze jen a pouze – souhlasit. Existují mezi ruskými levicovými intelektuály nikoli bezdůvodná tvrzení, že Putin, coby ideový souvěrec a věrný pokračovatel rozkladné a zrádné politiky Gorbačova a Jelcina, má jediný cíl – zničit Rusko a s ním i ruský národ. Mějme na paměti to zásadní: Válka na Ukrajině slouží výlučně oligarchům, nikomu jinému. Stovky tisíc mladých Rusů a Ukrajinců umírají kvůli bohatství těch, kdo nikdy válčit nebude. Ostatně, toto je důkaz – ZDE. Uvědomme si, že šílenství na válečných polích Ukrajiny by se za SSSR nemohlo nikdy stát! A navíc, válka na Ukrajině by podle ruských oligarchů neměla nikdy skončit vítězstvím Rusů – z ekonomických důvodů. Podrobněji ZDE.

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Analytika, Kauza Ukrajina se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *