Valerij Pjakin: Otázka-Odpověď ze dne 29.4.2024

V úvodu byl komentátorem zmíněn pokus o nastolení fašismu v Rusku, jak byl zevrubně popsán v předchozím dílu Pjakinova pořadu. Samotný popud k ustavení škol v Rusku s náplní faš. ideologie vzešel ze strany A. Dugina a jeho klanově-korporativní skupiny.

V důsledku výše popsaného stavu se ujal pojem rašismus, tj. ruský fašismus. Vše v naprosto stejném duchu, jako když esesáci postříleli polské důstojníky, aby z toho v kauze Katyň Západ obvinil SSSR. (Pozn. Naší Pravdy: Za souhlasu samotného ruského prezidenta, o čemž Pjakin jaksi taktně mlčí.) Pjakin však správně poznamenal, že fašismus může být ustaven v libovolné ideologii, tedy i v podmínkách kom. ideologie. (Pozn. Naší Pravdy: To dokazuje řádění faš. komand v r. 1993 pod řízením Borise Jelcina přesně v duchu chilského faš. diktátora Augusta Pinocheta.) Pjakin správně zdůraznil, že bolševici bojovali za suverénní Rusko, zatímco bělogvardějci bojovali za Rusko jakožto surovinový zdroj Západu.

Ostatní již ve videu:

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Analytika, Rozhovory, Z Ruska se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *