JUDr. Jiří Vyvadil: Konečně Hitlerovo Německo zvítězilo aneb Goebbels by nad slovy Petra Pavla plakal zadostiučiněním

Kdyby Joseph Goebbels žil, musel by nad současnými výroky českého prezidenta plakat štěstím.

Petr Pavel dnes u příležitosti výročí osvobození, a nedá mi to, abych provokativně nedodal: … Rudou armádou, když podle současného výkladu nás v podstatě osvobodili jenom Američané a spol. A příští rok to zřejmě budou už přímo Němci.

Něco může být směšné a trapné, když zcela zapomínáme na více než 140 tisíc vojáků Rudé armády, ale Petr Pavel se dostal na samotné dno, když pravil:

Rusko rozpoutalo válku, která si ničivostí nijak nezadá s druhou světovou.

Petr Pavel má mimořádně vyvinutý smysl pro politické hochštaplerství:

Vždyť kdysi byl v socialistické armádě předsedou ZO KSČ útvarové organizace a srdnatě bojoval proti americkému imperialismu, aby nyní postavil Rusko na úroveň nacistického Německa.

Tuším, že je jediným na světě.

Nejhorší na tom je, že není zase z vojenského hlediska nějaký vůl a ví, že Ukrajina prohrává a hlavně logicky i prohraje a Rusko vyhraje. Konec konců to i vyjádřil ve svém projevu na Vítkově.

Pavel je podobná morální zrůda jako protektorátní ministr osvěty Emanuel Moravec, který byl nejprve podporovatelem prvorepublikové Masarykovy a Benešovy republiky, aby následně doslova ze dne na den začal organizovat podporu Hitlerovi.

Tento člověk nesmí obhájit prezidentskou funkci na další období.

Příspěvek byl publikován v rubrice Dějiny a současnost, Glosy se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *