Třetina ruských studentů chce emigrovat

SOCIÁLNÍ KRONIKA

Ruské studentstvo nevěří v možnost blahobytného života v zemi, vyplývá z výsledků průzkumu agentury «Správné dějiny». Respondenti se ptali, jaké emoce prožívají při pomyšlení na svou zemi, zda chtějí odejít.

MLÁDEŽ ODJÍŽDÍ ZE ZEMĚ

Z emocí u studentů převládá úzkost a strach: uvedlo to 36 %, rozhořčení a frustraci cítí asi 20 %, stále si zachovává naději 25 %. Hrdost na Rusko má jen 12 procent dotázaných.

Studenti byli také požádáni, aby si vybrali jedno slovo nebo více slov, která se nejvíce hodí k popisu současné situace v Rusku:

Nejoblíbenější bylo slovo „krize“ (44 %), tato možnost odpovědi je na prvním místě ve všech univerzitách – a „úpadek“ (32 %). Třetina studentů vyjádřila přání emigrovat. U většiny vysokých škol se tento ukazatel pohybuje až na 24 %.

Také respondenti byli vyzváni, aby si vybrali pro ně nejdůležitější pojmy. Více než polovina z nich připisovala „lásku, vztahy a rodinu“, stejně jako „seberealizaci a všestranný rozvoj“, 47 % materiální blahobyt… průzkum byl proveden na více než 500 vysokých školách a univerzitách.

ZDROJ (překlad Naše Pravda)

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Z Ruska. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *