Valerij Pjakin: Otázka-Odpověď ze dne 3.7.2023

V úvodu se Valerij Pjakin věnoval i nadále události z 23. a 24. června, tj. vzpouře soukromé armády Wagner pod velením Jevgenije Prigožina.

S tím, že ruský prezident prohlásil, že valná většina bojovníků a velitelů armády Wagner jsou opravdoví ruští vlastenci. Což bylo prokázáno v těžkých bojích na Ukrajině proti banderovským vojskům. To samé, dle slov Pjakina, se týká i samotného nejvyššího velitele armády Wagner, tj. J. Prigožina. V opačném gardu se však podávalo zpravodajství skrze sdělovadla ofic. ruské státní TV, tedy, že se jedná o vlastizrádce. Pravda však je zcela jiná!

Vše vyplývalo z toho, že Prigožin napostřehl, nakolik ho ruský oligarchát zneužíval ve svůj prospěch, tedy, nakolik mu vedení velkých korporací vnutilo roli hloupého pěšáka. Tedy korporací, jež si umanuly provést opravdový státní převrat, rukama Prigožina. A to proto, že Prigožin, jakožto ideolog. naivka, se mylně domníval, že existuje jakési bratrství mezi žoldáky div ne napříč celým světem. Nijak však nevzal v úvahu, že jakékoli vojsko, ať státní či soukromé, je podřízeno státní moci, tedy kapital. státní moci. Ostatní již ve videu:

 

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Rozhovory se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *