Mrazivé proroctví Vladimíra Žirinovského 22. července 2019 (video)

Před svou smrtí vyslovil ruský politik Vladimír Žirinovskij děsivou předpověď o konfliktu, který začne na Blízkém východě. Učinil tak v TV pořadu „Večer s Vladimírem Solovjovem“ 22.7.2019.

Žirinovskij v záznamu hovoří o vypuknutí konfliktu na Blízkém východě, který propukne do roku 2024 a spustí řadu nečekaných událostí. Jedním z důsledků konfliktu má být i to, že na Ukrajinu se zapomene či dokonce připouští možnost vypuknutí třetí světové války.

Žirinovskij to odhadl

7. října 2023 se skutečně rozhořel palestinsko-izraelský konflikt a vše nasvědčuje tomu, že konflikt může nadále eskalovat, přičemž se může rozšířit i na další státy. Po vzplanutí konfliktu na Blízkém východě si mnozí na děsivou předpověď Vladimíra Žirinovského vzpomněli:

Do roku 2024 vypukne na Blízkém východě konflikt a každý jednoduše zapomene, co je Ukrajina. Mluvíme o třetí světové válce. Protože Írán není KLDR, Vietnam ani Kosovo. Tady se stanou ty nejstrašnější události.

Žirinovskij později v rozhovoru naznačil, co by se stalo, kdyby samotný Izrael zaútočil na Írán. To, že Írán dosud vyjadřoval podporu palestinské otázce, je všeobecně známá věc, a proto nastávají obavy, zda bude Írán vojensky vtažen do tohoto konfliktu.

První náznaky možné eskalace s globálním dopadem naznačují kroky USA, které se rozhodly vyslat do regionu válečné lodě. Na vyslání lodí reagoval i Írán. Podle některých zpráv se kolony modernizovaných íránských tanků pohnuly směrem k íránsko-irácké hranici, kde mají zaujmout bojové postavení kvůli lepšímu dosahu na americké základny, které jsou dislokovány v Iráku.

Ukrajina bledne

Z nejnovějších vyjádření íránského ministra zahraničních věcí vyplývá, že Írán je připraven „na jakoukoli možnost“, což byl zjevný náznak, že různé skupiny podporované Íránem by se mohly zapojit do války. Íránský ministr zahraničí Hosejn Amírabdolláhján zdůraznil, že Amerika nemůže posílat zbraně a bomby na zabíjení žen, dětí a civilistů v Gaze a zároveň vyzývat všechny strany ke zdrženlivosti.

Obavy, že by se válka mohla rozšířit na libanonskou hranici, kde jsou bojovníci Hizballáhu v pohotovosti po sobotním útoku Hamásu na jižní Izrael, který si vyžádal stovky mrtvých, jsou stále vysoké. Vysoký představitel Hamásu Ali Barakeh pro agenturu Associated Press tento týden v Bejrútu řekl, že spojenci jako Írán a libanonský Hizballáh se „zapojí do bitvy, bude-li Gaza vystavena vyhlazovací válce”.

Proroctví Žirinovského o tom, že se na Ukrajinu zapomene, podtrhuje fakt, že nový ozbrojený konflikt na Blízkém východě z velké části překryl pozornost, kterou svět věnoval válce na Ukrajině.

Zelenského obavy z toho, že by se pozornost, ale i vojenská pomoc Kyjevu mohla postupně vytratit, podtrhuje i jeho nejnovější návštěva ministrů obrany NATO v Bruselu, která se udála tento týden. Faktem však stále zůstává, že válka mezi Izraelem a Hamásem odvádí pozornost od Ukrajiny.

Nezbývá než doufat v Žirinovského „omyl“

Na vyplnění Žirinovského předpovědi o „strašné válce”, která se děje na základě událostí rozhoření se konfliktu na Blízkém východě, si budeme muset počkat. Každopádně rok 2024, který ruský politik zmiňoval – i při nenaplnění předpovědi o třetí světové válce, určitě přinese řadu šokujících událostí, které zasáhnou do chodu dějin i nového geopolitického rozdělení vlivu mocností.

A co si o Žirinovského předpovědích myslí šéf výboru Státní dumy pro mezinárodní záležitosti Leonid Sluckij?

Svět je šokován. Rada bezpečnosti OSN svolává mimořádné zasedání kvůli událostem v zóně palestinsko-izraelského konfliktu. Ale tyto události bohužel nebyly neočekávané. Naplnila se tak další předpověď Vladimíra Volfoviče Žirinovského, který „prorokoval“, že do roku 2024 vypukne na Blízkém východě konflikt.

Toto proroctví, založené na hlubokém poznání geopolitických procesů a vztahů příčin a následků, jakož i všech nuancí blízkovýchodní politiky a zapojení západních hráčů do ní, se bohužel skutečně nyní právě naplňuje. Stejně jako jiné předpovědi Žirinovského, který se díky své inteligenci mohl dívat do budoucnosti.

Nezbývá než doufat, že předpověď toho nejčernějšího scénáře se přece jen nenaplní.

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Politika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *