Film o důsledcích agendy 2030 pro zemědělství a výrobu potravin

Uplynulý týden přinesl obrovské protesty farmářů u našich německých sousedů. Přidali se k nim řidiči kamionů, řemeslníci, střední podniky, lesníci, myslivci, rybáři, obchodníci, a dokonce i děti.

Do centra pozornosti se opět dostaly malé rodinné farmy, které jsou podobně jako v Nizozemsku „na pokraji vyhynutí“, protože kvůli stále se zvyšujícím nákladům a daňovému zatížení musí ustupovat velkým průmyslovým společnostem. Rostoucí požadavky na ochranu životního prostředí, dobré životní podmínky zvířat a řízení podniků kladou na farmy stále větší tlak.

Předseda Německého svazu farmářů Joachim Rukwied k protestům uvedl, že jde o „budoucnost našich farmářských rodin“ a také o potravinovou bezpečnost a tedy „budoucnost naší země“:

Připravují zemědělství o jeho budoucí životaschopnost. Především nakonec ohrožujeme bezpečné dodávky místních, vysoce kvalitních potravin. Spoléháme na to, že berlínská vláda pochopí důvod a sníží toto nepřiměřené zatížení zemědělství. To je náš hlavní cíl v demonstracích.

„Vymírání“ farem v Německu trvá už desítky let. Podle DZ Bank existovalo v roce 1949 1,8 milionu zemědělských podniků, tedy zhruba sedmkrát více než v roce 2022. Počet farem, kterých bylo v roce 2022 zhruba 256 000, podle expertů zřejmě do roku 2040 dále klesne na přibližně 100 000.

Stejně jako tomu bylo v Nizozemsku, můžeme nyní z Německa zaslechnout volání „Bez farmářů není jídlo“. Po boku farmářů protestují i majitelé restaurací a pohostinských zařízení, kteří nesouhlasí s vysokým zdaněním jejich služeb. Angela Inselkammer, prezidentka Německé asociace hotelů a restaurací (DEHOGA) v Bavorsku, říká: „Jídlo musí zůstat cenově dostupné. Bez farmářů není jídlo. Ale ani bez hostitelů není jídlo.“

„Naše rodinné podniky jsou systematicky ničeny. Byly to však malé a střední firmy, které učinily Německo skvělým a vedly ho přes všechny krize“, dodává regionální manažer DEHOGA v Bavorsku Thomas Geppert.

Vždy, když se začínají bouřit majitelé malých a středních podniků, je na čase zbystřit. Pokud jste dosud neměli příležitost zhlédnout dokument redakce Epoch Times Válka proti farmářům, vřele Vám doporučuji se na něj podívat. Věřím, že Vám pomůže vidět protesty německých farmářů v o něco širším kontextu.

V Pravdě, Tradici a Naději,

Jana Novotná
hlavní editorka
Epoch Times ČR

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Analytika, Politika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *