Sergej Stankevič: Válka se brzy může stát realitou pro velká města Ruska

Pro Rusko se objevila dosud nepředstavitelná přímá hrozba, která předtím neexistovala. A to by mohlo být vážným důvodem pro uvedení jaderných zbraní na světovou politickou scénu. Tento názor vyjádřil politolog Sergej Stankevič.

Expert připomněl v rozhovoru s webem Ukrajina.ru, že v dubnu v Německu na letecké základně Ramstein čtyřicet zemí vytvořilo vojensko-politickou koalici, která usiluje o vítězství Ukrajiny na bojišti. Z toho lze vyvodit, že situace se postupně ubírá směrem ke světové válce, míní analytik.

Americké raketomety HIMARS na Ukrajině

Na to poukazují i další okolnosti, jako například přijetí zákona o lend-lease (zákon o půjčce a pronájmu), podle kterého za půl roku USA budou moci utratit více než 20 miliard dolarů na modernizaci v přezbrojení Ukrajiny. A to už vážně ohrožuje bezpečnost Ruska, dodal analytik.

Poznamenal, že letectvo, rakety, hlavňové a reaktivní dělostřelectvo mohou být použity k přenosu bojů na území Ruska. Například americké raketomety HIMARS s dostřelem až 300 km od ukrajinských hranic budou mít dosah až do Belgorodu, Kursku, Brjansku a Rostova na Donu.

Ramstein a lend-lease znamenají přechod USA a jejich spojenců k přímé účasti ve válce proti Rusku. Proto se v příštích měsících válka může stát realitou pro velká města Ruska, zdůraznil mluvčí publikace.

ZDROJ (překlad Naše Pravda)

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Kauza Ukrajina. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *