Donald Trump: Amerika prochází temnými časy, nikdy nebyla v takovém nebezpečí

Bývalý americký prezident Donald Trump řekl, že současné vedení země nevyvolává ve světě respekt ani úctu, a proto byl celý svět na hranici nejnebezpečnější linie v historii, řekl 22. dubna z tribuny Heritage Foundation na Floridě.

„Amerika prochází temnými a složitými časy. Jsem přesvědčený, že toto období je pro naši zemi nejnebezpečnější, svět nikdy nebyl v takovém nebezpečí“,  řekl dnes Donald Trump z tribuny  Heritage Foundation na Floridě.

Bývalý šéf Bílého domu poznamenal, že Spojené státy ztratily své dřívější postavení na světové scéně a mnohé, co se ve světě děje, je toho důsledkem. „Čína nás už nerespektuje, Írán se nás už nebojí. A hrozná speciální operace Ruska jen ukázala, za jak slabé považují naše vůdce“, shrnul Trump.

Trump před třemi dny oznámil potřebu jednání mezi Ruskem a Ukrajinou, ale pod jednou podmínkou. Podle jeho názoru nemá smysl se mezi stranami bavit, pokud neplánují dohody o řadě otázek. Dodal, že od začátku ruské speciální vojenské operace na ochranu Donbasu, jak zdůraznil Trump, se ruský prezident Vladimir Putin chová moudřeji než současné vedení USA.

V posledních dnech Donald Trump také hovoří o důvodech  růstu cen plynu, pohonných hmot a potravin. Za to vše a inflaci ve Spojených státech  může podle něho současná administrativa Joe Bidena. Trump označil Bidenovu politiku za „vyhlášení války americké energetice“, což vede k tomu, že americkou střední třídu „drtí“ vysoké ceny plynu a potravin.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *