Holandská vláda chce skonfiškovať 600 fariem: aj pod hlavňami zbraní, ak to bude nutné

V Holandsku sa čoskoro môže rozbehnúť ďalšie kolo protestov farmárov po oznámení, že až 600 fariem v celej krajine bude zabavených štátom kvôli „znečisťovaniu“ životného prostredia dusíkom.

Bývalý podpredseda vlády Johan Remkes povedal, že sa plánuje riadiť radami vládneho mediátora, aby splnil požiadavky Európskej únie ohľadne emisií dusíka, ktorá chce postupne prestať používať dusíkaté hnojivá a dusík nazýva „znečisťujúcou látkou“.

V reakcii na to líder organizácie zastupujúcej farmárov Farmers Defence Force Mark Van den Oever povedal, že on a ďalší vyjdú do ulíc, pretože nesúhlasia s novými normami, ktoré nespravodlivo označujú dusík za niečo škodlivé, keď je to v skutočnosti len bežné hnojivo, ktoré rastliny používajú na svoj rast a prosperitu.

Tvrdenie holandskej vlády je, že dusík poškodzuje citlivé environmentálne oblasti nachádzajúce sa v blízkosti miest významných dusíkatých emisií. Tieto farmy, hovoria úradníci, musia byť premiestnené mimo chránených oblastí. Van den Oever tvrdí, že toto tvrdenie je „úplne nesprávne“, a že dusík sa nikdy nepovažoval za znečisťujúcu látku až donedávna, keď zrazu začal niesť vinu za „globálne otepľovanie“.

Ak bude Remkes pokračovať v schéme Európskej únie, hovorí Oever, potom nech počíta s tým, že holandskí farmári „znova pritvrdia s protestami“. Bol to odkaz na masové protesty so zapojením traktorov po celom štáte.

Vyhrajú holandskí farmári boj proti „zelenému“ globalizmu?

Takmer všetky obavy farmárov uprostred tohto konfliktu boli úplne odignorované, lamentoval líder organizácie Farmers Defense Force. Tvrdí, že globalistická vláda premiéra Marka Rutteho „nakladá farmám príliš veľa“. „Pokusy prinútiť farmárov, aby vykorenili svoje farmy a presťahovali sa inam, ak sa im vôbec podarí nájsť miesto na presťahovanie, je červenou čiarou“, dodal hovorca organizácie Sieta van Keimpema.

Remkes medzitým obhajuje svoje návrhy – aj keď pripúšťa, že to niečo bude stáť.

Hovorí, že v rámci takzvanej „zelenej“ agendy EÚ bude Holandsko uzamknuté, pretože bude z právneho hľadiska takmer nemožné vydávať akékoľvek povolenia. Nie pre domy, nie pre farmy, nie pre cesty. „Píšem to s ťažkým srdcom, ale nevidím inú cestu“, povedal Remkes. „Neočakávam, že poľnohospodársky sektor bude s touto správou spokojný.“

V júli sa počas protestov holandských farmárov zhromažďovali traktory vo veľkých mestách po celom Holandsku, aby bolo počuť hlasy farmárov. Mnohí z nich na protest proti dusíkovej agende vysypali hnoj pred vládne budovy a popri diaľniciach.

Rutte v tom čase oznámil, že do roku 2030 chce Holandsko produkovať o 50 % menej emisií dusíka. Dosiahnuť sa to má pomocou núteného zatvárania fariem a ich premiestňovaním. To je v súlade so schémou Európskej únie Natura 2000, ktorá vyžaduje, aby všetky členské štáty EÚ odstránili priemysel, vrátane poľnohospodárstva, z miest považovaných za oblasti ekologického významu.

Niektoré farmy by museli znížiť emisie dusíka až o 95 %, aby splnili túto normu, čo by ich v podstate prinútilo zatvoriť. Až 30 % všetkých hospodárskych zvierat bude tiež musieť odísť, čím sa krajina pripraví o obživu.

Reakcie na plány zabavovania holandských fariem

Holandská politická komentátorka Eva Vlaardinerbroeková hovorí, že jej krajina sa používa ako testovací polygón pre koncept „Veľkého resetu“ Svetového ekonomického fóra (WEF).

„Všetky tieto politiky pochádzajú z organizácii ako WEF a najskôr sa implementujú v našej krajine. V tejto agende sme spolu s Kanadou akousi pilotnou krajinou“, povedala. Vlaardinerbroeková dodala, že plány jej vlády na zaberanie pôdy majú v skutočnosti viac dočinenia so zriaďovaním nových bytov pre „migrantov“ než so záchranou krajiny pred takzvanou „zmenou klímy“. Najnovšie správy o krížovej výprave proti dusíku nájdete na stránke GreenTyranny.news.

Ethan Huff
Zdroj (Spracoval: Badatel.net)

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Ekologie. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *