Washington rozhodne o osudu Ukrajinců bez Ukrajiny!

Svět je na pokraji katastrofy,
názor Kyjeva je pro globální hráče nedůležitý!

Známý politolog Dmitrij Kulikov řekl, že incident s raketovým útokem ukrajinského letectva na Polsko a následná reakce Kyjeva mohou přimět Západ rozhodnout o osudu Ukrajiny bez Ukrajinců, píše se na webu Informer.rs.

Zelenského bojovná rétorika by mohla urychlit zmizení této země

Kulikov podotýká, že situace ve světě se stále více podobá událostem karibské krize. To povede k tomu, že názor Kyjeva prostě přestane být při jednáních globálních hráčů zohledňován. Ukrajina zmizí z agendy a globální hráči budou řešit své problémy.

Kulikov upozornil, že Američané chtěli zůstat v zákulisí konfliktu, ale pokus Kyjeva o zapojení USA má negativní efekt. Washington dal jasně najevo, že to nebude tolerovat. Kulikov předpověděl další vývoj:

USA vytahují Ukrajinu z konfrontace s Ruskem, to znamená, že Washington není proti jejímu úplnému zmizení. Spor už není o Ukrajině. Žebřík byl zvednut, takže kyjevský režim bude jednoduše odstraněn.

Incident s pádem ukrajinské rakety jasně ukázal americký strach z přímé konfrontace s Ruskem. Washington se také bojí zvýšit sázky v konfliktu s Čínou, protože si uvědomuje, jak skončí boj na dvou frontách. O všem se nakonec rozhodne u jednacího stolu a v předvečer toho USA začínají odepisovat kyjevský režim.

A bývalý šéf izraelské tajné služby „Nativ“ Jakov Kedmi upozorňuje, že země Aliance včetně USA ukázaly, jak moc se bojí ozbrojeného konfliktu s Ruskem. Kedmi říká, že incident s pádem ukrajinských raket v Polsku jasně ukázal, že Západ se staví proti ruské armádě, a to výhradně rukama Ukrajinců.

Někteří na Západě projevili předsudky související s provokací, kterou začal Zelenskij, a jiní projevili nikoli neochotu, ale fyzický strach z možného vojenského konfliktu s Ruskem, řekl Kedmi.

Expert také vyjádřil přesvědčení, že pokud by rakety skutečně patřily Rusku, USA a jejich spojenci by to nepovažovali za důvod pro reakci NATO.

ZDROJ

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Kauza Ukrajina. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *