Karel Šíp v pořadu Všechnopárty 19.11.2021: Co řekl generál Pavel nejen o svém dětství

Včerejší vítěz prezidentských voleb armádní generál ve výslužbě Petr Pavel přijal pozvání do zábavné talk show Karla Šípa Všechnopárty 19. listopadu 2021. Prozradil tehdy na sebe věci, které mnohé zřejmě překvapí: Byl jsem zlobivý, hyperaktivní spratek a rval se s nepřizpůsobivými, popisoval například své incidenty s Romy z mládí.

Jste takový divný, když jste v civilu, bez uniformy, zahájil Šíp s generálem Pavlem diskusi. Na otázku, zda mu uniforma občas nechybí, ale odvětil jasné „ne“: To mi opravdu nechybí. Je to uzavřená kapitola, já jsem si toho v armádě užil dost. Celý život jsem se musel něčemu přizpůsobovat, tak teď se snažím nepřizpůsobovat se ničemu a dělám si to, co chci, dodal spokojeně.

Myšlenka být vojákem se vám v hlavě zrodila už v dětství? Byl jste rváč? zajímal se moderátor. Byl jsem už v dětství rváč, ale určitě jsem v té době nechtěl být voják. Rval jsem se prostě proto, že to patřilo k bontonu. Začal jsem chodit do školy na Kladně a ve čtvrti, kde jsem bydlel, jsme měli poměrně velké procento, dnes říkáme nepřizpůsobivých. Tak my jsme si tam museli vybojovat místo na slunci, takže to bylo téměř na denním pořádku, vzpomínal generál s tím, že už v první a druhé třídě měl dvojku z chování.

Celý rozhovor ZDE

Šíp se pak bez okolků zeptal: Pane generále, a napsal jste do svých papírů, že jste mlátil cikány? Nenapsal, no… To jsem zatajil, smál se Pavel. No jo, no, tak asi to nešlo jinak, rozhodil Šíp rukama. Generál na to ale zdůraznil, že fyzické ataky byly oboustranné: Oni zase mlátili i mě, takže to bylo takové… jednou já, jednou oni, pokýval voják ve výslužbě hlavou.

Jako dítě generál podle svých slov trpěl ADHD: Já jsem totiž byl… dnes je na to diagnóza pro hyperaktivní děti – ADHD. Já jsem tehdy byl jenom zlobivý spratek, ale dnes bych na to měl diagnózu, zasmál se Pavel. Naši pořád nevěděli, co se mnou. Otec měl po třetí třídě velkou obavu, že bych v těch dvojkách z chování mohl pokračovat a gradovat, tak mu soused poradil, že bych mohl jít hrát hokej, tak jsem ho hrál a ve škole o přestávkách jsem spal, zatímco ostatní se prali.

Na vojnu generál Pavel jako záklaďák prý nenastupoval.

Když jsem byl v osmé třídě a přišla možnost jít na vojenské gymnázium už z osmičky, tak jsem šel. Protože jsem byl hyperaktivka, tak jsem měl pocit, že ta škola už mi nemá co dát, že jsem dostatečně vzdělán a můžu vyrazit do světa.

Přišli tehdy náboráři z vojenského gymnázia a říkali: To je skvělá věc, můžeš tam dělat všechny sporty, na které si vzpomeneš. A takhle to dopadlo.

V samém závěru pořadu byl vyzván, aby prozradil své slabosti:

Já mám takových neřestí a slabostí. Já a má žena jsme štíři a ti mají neustále tendenci dominovat, takže… skřípe to…, uvedl s úsměvem za příklad.

O štírech vím jednu věc: štíři nepřemýšlí mozkem, vypálil Šíp a prstem ukázal na své pohlaví, aby naznačil, čím asi rozmýšlí.

Nyní se Pavel věnuje prý koníčkům, na které dříve neměl čas. Potřeboval bych ty dny nafouknout, ani to vše nestíhám. Když spojím cestování, knížky, motorku, hory a fotografování, tak toho času moc není, doplnil bývalý člen armády.

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Rozhovory. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *