Marek Řezanka: Naše zájmy to nejsou…

Byly doby, kdy Petr Fiala v roli opozičního politika prohlašoval, že nesmíme dopustit masovou imigraci, musíme se bránit Green Dealu, a v žádném případě nemůžeme přijmout euro.

Tento Fiala je definitivně pryč. Nahradil ho zastánce migrace, člověk, který se neváhá zadlužit, aby Green Deal prosazoval ze všech nejvíce – a ani ty podmínky pro euro již nejsou nesplnitelné. Ještě 26.5.2023 přitom Fiala tvrdil, že:

Vzhledem k tomu, jaká je aktuální ekonomická situace, tak to vlastně není teď téma, které bychom mohli řešit v tomto volebním období.

Od konce května se naše ekonomika patrně výrazně zlepšila, neboť Petr Fiala již 14. července na svém twitterovém účtu prohlašuje:

Ozdravný balíček jsme připravili tak, aby v horizontu dvou let snížil veřejný deficit z dnešních 3,5 % HDP na 2,4 % v roce 2025. Právě tyto hodnoty jsou velmi důležité pro budoucnost:

To je důležité sdělení z toho důvodu, že pokud se nám podaří tento balíček schválit, tak už v příštím roce začneme plnit alespoň jedno z maastrichtských kritérií a budeme mít deficit pod 3 % HDP.

Připravuje nás Fiala na přijetí eura? Voliči ODS jsou s tímto směřováním nadále spokojeni?

Chorvatsko vstoupilo do eurozóny k 1.1.2023. Již v této letní turistické sezóně se zde projevuje dopad zvýšení cen vlivem tohoto měnového přechodu. Navíc je třeba brát v potaz sociální a národnostní „požár“ ve Francii, sociální a ekonomické problémy postihující především bývalou východní část Německa – NDR, ale i sociální bouře a nezvládnutou migraci na severu Evropy, v bývalých výspách sociálního státu.  

Fialův kabinet ani náhodou neprosazuje a nehájí zájmy občanů České republiky. V takovém případě by se musel postavit masové imigraci, Green Dealu i sebemenším úvahám o přijímání eura právě v této situaci a v tomto stavu Evropské unie.


Kde chybí paměť…

Byl jednou jeden vejtaha,
co tvářil se jak svatý.
Prý nikdo výš mu nesahá
než zaměstnancům platy.

Tvrdil, že ve všem vyniká,
a jak že všechno zvládne.
Vždy uměl najít viníka
pro to, co bylo vadné.

V tom špatném byl prý nevinně,
však k úspěchům se hlásí
s tím, že k nim došlo jedině,
když přišly jeho časy.

Rád přivlastnil si zásluhy,
jež měl však někdo jiný.
A přišla-li řeč na dluhy,
chlubil se svými činy.

Byl odborníkem na motta.
V nich liboval si tuze:
Že vše se hůře zamotá,
je znakem správné chůze.

A že se pranic nedaří,
jen kvetou svrab a bída?
To značí, že se – čtenáři,
tou správnou cestou vydal.

Vždy signál vyslal do dáli
s tím, že ho stokrát změní.
Ti, kteří se mu oddali,
vynikli v zapomnění.

Jen, kde se zřekli paměti,
se katastrofa stává,
že pokrytcům dav naletí,
a ztratí svoje práva…

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *