Exprezident Donald Trump se má v Georgii vydat policii v budově vězení

Donald Trump a dalších 18 lidí obžalovaných z organizování volebního podvodu se mají podle šerifa okresu Fulton státu Georgia vydat policii ve vězení.

Na základě rozhodnutí úřadu státní zástupkyně a předsedajícího soudce bude všech 19 obžalovaných předvedeno ve vězení Rice, řekl mluvčí.

Prezident USA byl šéfem organizovaného zločinu, tvrdí čtvrtá obžaloba Trumpa. Je na něj vydán zatykač. Soudní porota v Georgii obžalovala Donalda Trumpa a dalších 18 lidí z 41 trestných činů kvůli pokusu o zvrácení voleb v tomto americkém státě. Exprezident USA je obžalován, že byl hlavou organizované kriminální skupiny, která se snažila zfalšovat volební výsledky.

Státní zástupkyně Fani Willis dala obžalovaným pokyn dostavit se dobrovolně dopoledne 25. srpna. Šerif také dříve řekl, že pokud nebude rozhodnuto jinak, má se i Donald Trump podrobit standardnímu procesu předvedení v státě Georgia, který zahrnuje i pořízení profilového policejního snímku.

Mezi obžalovanými jsou například právníci Rudy Giuliani a John Eastman či bývalý kancléř Bílého domu Mark Meadows.

V předchozích třech případech si Trump vyslechl body obžaloby v budovách soudů. Do vězení tak půjde poprvé.

Před budovou soudu v Atlantě celý den čekaly desítky novinářů a kameramanů, až vyjdou členové poroty a státní zástupkyně Fani Willis oznámí obžalobu exprezidenta Donalda Trumpa. Když těsně před půlnocí nakonec před unavené novináře Willis předstoupila, rychle je probrala.

Trump skončí v okresním vězení ve Fultonu (Novinky FOX 5)

Ve čtvrtém trestním obvinění bývalého prezidenta Spojených států se stanice FOX 5 dozvěděla, že Trump a jeho 18 spojenců bude zatčeno a bude sdílet stejně jako kterýkoli jiný zadržený okresní věznici ve Fultonu.

ZDROJ

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Politika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *