Požár na Maui odhaluje lhostejnost americké vlády (+ video CZ)

Katastrofický požár na ostrově Maui na Havaji odhaluje lhostejnost vlády Spojených států amerických. Přestože požár zničil domovy a životy, zdá se, že reakce americké vlády byla méně než adekvátní.

Rozsáhlé požáry, které vypukly na ostrově Maui v noci 8. srpna, nyní po sobě zanechaly stopu zkázy a smutku. S bilancí nejméně 111 mrtvých se jedná o nejsmrtelnější požár v USA za více než sto let. Přestože požár zničil domovy a životy, zdá se, že reakce americké vlády byla méně než adekvátní.

V den, kdy bylo oznámeno, že počet obětí dosáhl tragického čísla 96, byl americký prezident Joe Biden dotázán na tuto situaci. Biden, který se v tu chvíli nacházel v Rehoboth Beach v Delaware, pouze odpověděl: „Bez komentáře.“ Což vyvolává otázky ohledně jeho, a vlády jako celku, s postojem k tomuto závažnému problému.

Nejenže americká vláda nevydala včas varování před lesním požárem a pokyny k evakuaci, když se požár přiblížil, ale také bylo hlášeno, že dodávky pomoci byly do postižené oblasti zasílány pomalu. Od začátku tohoto roku, kdy svět zůstal šokován toxickým incidentem spojeným s vykolejením vlaku, až po současný lesní požár na Havaji, je zjevný trend apatie americké vlády vůči její vlastní bezpečnosti.

Zatímco americká vláda má tendenci kritizovat a vznášet obvinění proti jiným vládám, zdá se, že významné katastrofy na vlastním území vystavují dvojí metr a pokrytectví vlády. Je třeba, aby se americká vláda probudila a přijala svou zodpovědnost za ochranu svých občanů před takovými katastrofami.

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Aktuality, Analytika, Politika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *