JUDr. Jiří Vyvadil: Bravo Klaus, bravo Fico…

Světem obchází strašidlo, strašidlo progresivismu a rusofóbie – a žel – stává se povinným a sankcionovaným mainstreamem, který utlačuje lidi se samostatným myšlením.

V zahraničních (nikoliv trochu extremistických ekonomických pohledech) jsem se vždy shodoval s Václavem Klausem. Odmítal válku v Iráku, oddělení Kosova od Srbska a v poslední době opakovaně kritizuje politiku Fialovy vlády, kterou zajímá jen vítězství Ukrajiny.

Jeho jednoznačná podpora Roberta Fica v nadcházejících slovenských volbách však přesto zapůsobila jako bomba. Vzkázal mu. Média lžou a máte hodně stoupenců, píše český exprezident Václav Klaus. Jednoznačně vyjádřil podporu bývalému slovenskému premiérovi Robertu Ficovi v nadcházejících parlamentních volbách. Zastal se i jeho strany Smer-SD, jejíž tiskovou konferenci narušil slovenský expremiér Igor Matovič. Klaus dále kritizoval média a stav slovenské společnosti.

Pozorně sledujeme předvolební debaty i celou atmosféru na Slovensku. Jsme tím zneklidněni a ve Vašem úspěchu vidíme šanci, aby Slovensko zůstalo demokratickou zemí a aby zůstalo samo sebou, uvádí Klaus na počátku svého dopisu. Klaus napsání odůvodňuje slovy, že je zneklidněn tím, co se ve středu událo mezi členy Ficovy strany a Igorem Matovičem:

Shodujeme se s Vámi, že je třeba opřít se o občany Slovenska, o slovenského voliče, a ne o komentáře v New York Times či v jiných zahraničních médiích, včetně českých, dodává Klaus.

Bývalý prezident a ministr financí Václav Klaus odeslal dopis pod hlavičkou svého institutu. Ten založil v roce 2012 jako obecně prospěšnou společnost, která si dává za cíl zkoumat a propagovat život, dílo a myšlenky Václava Klause. Institut se také věnuje shromažďování literatury, která souvisí s Klasovým veřejným vystupováním.

Výsledky slovenských voleb považujeme za důležité nejen pro Slovensko samotné, nejen pro další vývoj ve střední Evropě, ale také v Evropě jako celku. Budou mít dopad i v České republice, dodává v dopise Klaus a ubezpečuje, že i přes nelichotivý mediální obraz má spoustu stoupenců.

Berte tento dopis jako výraz naší podpory v závěru předvolebního boje. I když se z mediálních zpráv může zdát, že u nás stoupence nemáte, můžeme Vás ubezpečit, že tomu tak není, uzavírá dopis Klaus.

Plně s Klausem, ale i Ficem souhlasím, že zglajchšaltovaný Západ popírá svobodnou výměnu názorů. Povinně každý redaktor musí několikrát za sebou zdůraznit agresivitu Ruska, ale běda, kdyby ji srovnal s agresivitou USA v Iráku, Afghánistánu, Vietnamu.

Když Babiš označil prostředí, ve kterém žijeme, jako totalitu, tak my, kteří jsme dnes stíhaní či alespoň pracovně postihovaní, to tak jednoznačně cítíme.

Buďme rádi, že vedle dnešních prototypů „nové mainstreamové demokracie“ jsme měli za prezidenty Zemana či Klause.

Nemusím se vším souhlasit, co říká Fico, ale uprostřed jednostranných soudů a lží je tolik potřebným životodárným proudem, který nám dává sílu přežit našeho Fialu, Pavla, Pekarovou.

Příspěvek byl publikován v rubrice Balzám na duši, Politika se štítky , . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *