Bývalá kandidátka na prezidenta USA Tulsi Gabbardová: Svět se blíží k okraji jaderné války

Biden eskaluje rusko-ukrajinský konflikt a riskuje katastrofický boj s Moskvou

Administrativa prezidenta Joea Bidena žene svět směrem k ničivému jadernému konfliktu.

Tím, že využívá ukrajinskou krizi k vedení „zástupné války“ s Ruskem, varovala bývalá kongresmanka a kandidátka na prezidentský úřad pro rok 2020 Tulsi Gabbardová.

Americký lid musí pochopit vážnost situace, do které nás Bidenova administrativa a vůdci ve Washingtonu dostali,  řekla Gabbardová vloni v rozhovoru pro Fox News. Havajská demokratka, která byla mezi kandidáty, které Biden porazil, vyzvala k ustupování a soustředění se na  „velký obraz a velkou hrozbu, které čelíme, což je realita, kterou tato válka nadále eskaluje“. A co řekla zcela nedávno? Toto řekla:

Tulsi Gabbardová k politice Joea Bidena

Biden určuje mezinárodní sankce k potrestání Moskvy za její vojenskou ofenzívu na Ukrajině. USA schválily pomoc ve výši 70 miliard dolarů, včetně pokročilých zbraní, na pomoc Ukrajině v boji proti ruským silám. Během loňské návštěvy Izraele Biden řekl, že Washington bude pokračovat v poskytování takové pomoci na dobu neurčitou, aby zajistil, že Moskva utrpí na Ukrajině „strategické selhání“. Gabbardová řekla:

Prezident Biden sám říká, že nemá ponětí, kdy nebo jak to skončí, ale víme, kam tato eskalace vede,  vede nás stále blíže k pokraji jaderné války s Ruskem.

Bidenova protiruská kampaň přispěla k nejvyšší inflaci v USA za více než 40 let, včetně rekordních cen benzínu a nafty. Demokratičtí i republikánští váleční jestřábi nicméně strategii podpořili. Po hlasování o schválení balíčku pomoci Ukrajině ve výši 40 miliard USD v květnu 2022 americký zástupce Dan Crenshaw (R-Texas) řekl: „Investice do zničení armády našeho protivníka, aniž bychom ztratili jedinou americkou jednotku, mi připadá jako dobrý nápad.“

Gabbardová argumentovala, že američtí vůdci jsou v otázce krize kavalírští a ignorují riziko spuštění katastrofické války s Ruskem. Uvedla příklad nedávného oznámení veřejné služby nebo PSA v New Yorku, které obyvatelům doporučilo zůstat doma v případě jaderného útoku.

Málem jsem spadla ze židle, když jsem viděla to PSA, protože je to šílené, řekla Gabbardová. Zacházejí s námi, jako bychom byli jako v 50. a 60. letech, kdy učitelé říkali dětem, aby se šly schovat pod váš stůl a vy budete chráněni před jaderným útokem. Je to bláznivé.

„Realita je taková, prezidente Bidene, členové Kongresu, vůdci v naší zemi, bohatí budou mít bezpečné místo, kde by mohli být v případě jaderné války, za kterou stojí, zatímco my ostatní v Americe a Rusku, lidé po celém světě, budou z této události zdecimováni“, pokračovala Gabbardová.

Gabbardová tvrdí, že američtí vůdci zacházejí s rizikem vyprovokování přímé války s Ruskem, „jako by se nic nedělo“. Mezitím dodala: „Vytvářeli plány, jak mohou pokračovat ve vedení této války z podzemního bunkru. To je závažnost hrozby, které čelíme, a jak šílené a znepokojivé je, že prezident Biden a lidé v jeho administrativě mohou být tak nonšalantní ohledně toho, jak jsou to oni, kdo to dál ženou vpřed.“

Kritici Gabbardové, včetně starších médií a prezidentské kandidátky z roku 2016 Hillary Clintonové, ji obvinili z toho, že je ruskou agentkou kvůli její kritice americké politiky.

Gabbardová, válečná veteránka z Iráku, která sloužila jako podplukovník v amerických armádních rezervách, tvrdila, že čelí útokům za to, že mluví pravdu.

Bidenova loňská cesta na Blízký východ, která zahrnula i zastávku v Saúdské Arábii,  „odhalila, jaká je celá jeho zahraniční politika autokracie versus demokracie úplná fraška“, řekla Gabbardová. I když tvrdí, že USA musí podporovat Ukrajinu, aby „zachránila demokracii“, dodala, prezident se setká s autokratickými diktátory, aby je požádal o pomoc v protiruské kampani. Na závěr Gabbardová řekla:

Je to podvod, je to lež, kterou americký lid potřebuje pravdivě vidět a volat vůdce k odpovědnosti za tuto lež a za náklady, které přinášejí americkému lidu a upřímně řečeno celému světu, čím dále to eskalují, ty války.

ZDROJ


Tulsi Gabbardová (* 12. dubna 1981, Americká Samoa) je americká demokratická politička, která je od roku 2013 členkou americké Sněmovny reprezentantů, kde zastupuje stát Havaj. Stala se první hinduistkou a Samojkou v americkém Kongresu. Je veteránkou z války v Iráku, jíž se účastnila v řadách havajské Národní gardy. V lednu 2019 oznámila, že bude usilovat o získání demokratické nominace do prezidentských voleb, které se uskutečnily v roce 2020.

Tulsi Gabbardová je první samojská Američanka a první hinduistka v Kongresu Spojených států. Je odpůrkyní Transpacifického partnerství, ze kterého Spojené státy za vlády Donalda Trumpa vystoupily. O partnerství tvrdí, že je nejvíce výhodné pro mezinárodní korporace na úkor amerických dělníků. Na mezinárodní sféře je odpůrkyní domácí politiky Pákistánu a Saúdské Arábie, které obviňuje z financování a podpory terorismu. Naopak podporuje posílení vzájemných vztahů Spojených států a Indie.

Kritizuje zapojení Spojených států do převratů a revolucí na Středním východě, o kterých tvrdí, že právě americké zásahy způsobily vypuknutí migrační krize. V roce 2017 měla setkání s prezidentem Sýrie Bašárem Asadem. Je odpůrkyní zapojení amerických vojsk do občanské války v Sýrii a vzniku bezletové zóny nad Sýrií

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Analytika, Kauza Ukrajina. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *