Ke svobodě slova aneb Už si pro nás chodí tajní (video!)

Jak to kdysi řekl nadporučík Lukáš? „Buďme Češi, ale nemusí o tom nikdo vědět.“ Nadporučík Lukáš z Haškova románu totiž pokládal češství za jakousi tajnou organizaci, které je lépe se vyhnout. Snad i díky Lukášovi monarchie v mnohých i po bezmála 106 letech přežívá.

Také v hostincích již nemůžeme vést hlasité vlastizrádné řeči, své názory šeptáme, nebo si je necháváme doma. Bretschneiderové si dnes užívají své velké dny. Těch zachycených vlastizrádných projevů přibývá po stovkách. Není se čemu divit, po třech pivech někdo něco plácne a už toho „zločince“ mohou vést před zraky jeho dítek na policejní stanici.

Dobrý voják Švejk
Hostinský Palivec Bretschneiderovi: Sraly na něj mouchy


Ke svobodě slova aneb Už si pro nás chodí tajní!
Švejk uz není komedie, nýbrž realita natvrdo


Pozn. Naší Pravdy: Bylo by záhodno, aby výše uvedená slova padla na úrodnou půdu, tedy, aby se dostávala do povědomí české omladiny právě ve školách! Od učitelů, kteří nedávno stávkovali! Umělá inteligence na internetu jim totiž, tedy těm školákům, o tom nesdělí zhola nic…

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Aktuality, Dějiny a současnost, Politika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *