Erik Best: Čtyři roky covidové akcelerace

Od chvíle, kdy Babišova vláda před čtyřmi lety vyhlásila nouzový stav a začala zavádět přísná covidová opatření, zrychlily se četné národní i globální procesy.

Státní dluh narostl, což přispělo k inflaci a devalvaci měn; počet lidí závislých na státu vzrostl, částečně proto, že mnoho malých a středních podniků v důsledku lockdownu skončilo.

Nadnárodní společnosti, které si vzaly příklad z velkých správců aktiv, kteří je ovládají, posílily svoji moc, což je povzbudilo k tomu, aby své krizové aktivity propříště opět koordinovaly s vládami.

Školství šlo dolů a ochromila se tak mládež, jež jsme chtěli chránit ze všeho nejvíce.

Mluvit o těchto a dalších důsledcích reakce na covid se většinou stalo tabu, pokud nepřijmeme historii psanou covidovými vítězi. Pandemická úmluva, která čeká na schválení, by v budoucí krizi podobné té covidové umožnila tyto a další procesy posunout o úroveň výš. Čeští zákonodárci by si to před schválením mezinárodní dohody měli pořádně nastudovat.

O autorovi podrobněji ZDE

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Analytika, Kauza C-19, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *