Černá vize rakouského kancléře, pokud se nepodaří zkrotit inflaci

Rakouský lidovecký kancléř Karl Nehammer cosi řekl o víkendu ve svém projevu v Alpbachu na konferenci tyrolské lidové strany. Karl Nehammer nahlíží na situaci Evropy dost černě. Pokud se podle něj nepodaří evropským lídrům potlačit růst cen a inflaci, záchrana už bude jen v alkoholu a psychofarmakách.

Nehammer to řekl o víkendu na stranické konferenci ve svém projevu. I když svůj výrok komentoval tak, že to byla nadsázka, vzbudil nevole mezi čím dál tím více ekonomickými problémy sužovanou veřejností i politickou opozicí.

Nehammer v Alpbachu na konferenci tyrolské lidové strany varoval před ekonomickou a sociální krizí s tím, že evropští lídři musí podniknout adekvátní protiopatření proti růstu cen a inflace.

„Pokud budeme takto pokračovat jako dosud, pak budete mít jen dvě rozhodnutí: alkohol nebo psychofarmaka“, prohlásil kancléř s tím, že „alkohol je v podstatě ok, ale…“ rozhodující je, aby si lidé připíjeli vždy, když se cítí dobře. Což ale nemusí být případ nadcházející hrozící ekonomické situace.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Ekonomika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *