Návštěva Nancy Pelosiové na Taiwanu má za úkol spustit další americkou proxy válku jako na Ukrajině

Američané chtějí vyprovokovat Čínu k invazi na Taiwan za každou cenu. Mluvčí a šéfka dolní komory amerického kongresu Nancy Pelosiová přiletěla na Taiwan na státní návštěvu, a to jménem amerického kongresu, zatímco administrativa Bílého domu se od návštěvy distancovala.

Čína do poslední chvíle doufala, že varování Pekingu zaberou a šéfka kongresu si nakonec cestu rozmyslí a na Taiwanu nepřistane a bude pokračovat do Japonska, podle aktuálního plánu její cesty. Taiwan v jejím plánu uveden nebyl, rozhodla se prý na poslední chvíli. Tento krok staví čínskou vládu do opravdu těžké situace. Čína musí na tuto provokaci reagovat, ale otázkou je, jakým způsobem, protože tvrdá slova prezidenta Xi Jin Pinga už zjevně nemají váhu.

Čína se tak přesvědčila, že Pelosiová jako druhá nejvyšší politická persona USA hned po prezidentovi oficiálně navštívila vzbouřeneckou provincii Číny a tím je Peking ponížen, je to politická facka Xi Jin Pingovi.

Američané chtějí rozpoutat další proxy válku, mezi Číňany na Taiwanu a Číňany na pevninské Číně

Čínská vláda návštěvu okamžitě odsoudila, což přinesla čínská média a došlo k oznámení vojenského cvičení okolo celého Taiwanu od 4. do 7. srpna, což ale není ostrá odezva na tuto provokaci Pelosiové. Cvičení nelze za odvetu považovat, a to ani omylem. Je opravdu možné, že Xi Jin Ping blafoval a nikdy nechtěl na Taiwan zaútočit, spoléhal na tvrdou rétoriku. Pokud tomu tak je, tak teď se dostal do vlastní pasti, ze které vedou jen dvě cesty, a to buď invaze na Taiwan, anebo abdikace a odchod z postu generálního tajemníka strany.

Američané potřebují izolovat Čínu stejně jako Rusko. A chtějí na to použít stejný recept jako na Ukrajině pomocí vyprovokování jaderné velmoci k invazi proti menšímu sousednímu území. Následně se uvalí na útočníka sankce a je hotovo. Je to začátek amerického odpisu Pax Americana a sjednocování Ruska, Číny, Indie a dalších zemí do nové globalizační reality, ale bez vedoucí úlohy Západu.

Když Taiwan navštíví druhá nejvyšší figura USA, je to de facto už otevřeným pohrdáním a popíráním politiky jednotné Číny. To už nelze ignorovat, protože druhým krokem bude vyhlášení nezávislosti Taiwanu, protože Taipei uvidí, že pes v Pekingu nekouše, jenom štěká. A tohle Xi Jin Ping ví moc dobře, jak moc Taiwanu narostou křídla. Nejde teď už ani tak jen o Taiwan, čínskému generálnímu tajemníkovi jde o jeho vlastní přežití a politickou kariéru.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Politika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *