Srdcervoucí předsváteční chování premiéra Sunaka

Britský premiér Rishi Sunak v pátek navštívil centrum pomoci pro lidi v krizi bez domova, kde pomáhal rozdávat jídlo potřebným. Na internetu se potom objevila nahrávka, na které Sunak mluví s jedním z bezdomovců.

Sunak podle listu „The Guardian“ využil svou předvánoční návštěvu útulku k tomu, aby občanům připomněl, že vláda se rozhodla vyčlenit více než 2,2 miliardy eur na pomoc mimo jiné lidem bez domova.

Britský premiér ale na tuto propagandistickou akci nebude asi vzpomínat v dobrém. To vše kvůli vlně kritiky, které nyní musí čelit. Celý rozruch souvisí s extrémně hloupou otázkou, kterou Sunak položil jednomu z bezdomovců. „Pracujete v byznysu?“ zeptal se poněkud nelogicky muže, který přišel pro jídlo. „Ne, jsem bezdomovec“, odpověděl muž.

Sunak zmínil své zkušenosti ve finančním průmyslu a zeptal se, zda by to bylo něco, do čeho by se jeho protějšek „chtěl dostat“. Slova premiéra zněla krajně bizarně a bezdomovec jen řekl, že „by mu to nevadilo, ale chtěl by nejdřív přečkat svátky“ a doufá, že se mu podaří najít nocleh, aby nemusel tento čas trávit na ulici.

Uživatelé internetu a britští politici kritizovali Sunaka za jeho chování. „Je to srdcervoucí“, komentovala na Twitteru přední labouristka Angela Raynerová.

Jan Urbach

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Politika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *