Roman Horký (Kamelot): Můj prezident

Vážně nevím, proč tomu tak je, že všechna svá rozhodnutí dělám především srdcem. Snažím se to víceméně vyvažovat rozumem, aby vše bylo v rovnováze.

Když mně před Vánoci v roce 2008 zavolali z Generálního štábu AČR, zda bych nejel zahrát a zazpívat vojákům na základny do Afghánistánu a Kosova, ani na chvíli jsem nezaváhal. Ne proto, že bych bezvýhradně souhlasil s naším vojenským angažmá v této zbídačené zemi, ale proto, abych svými písněmi přinesl do uší a duší našich vojáků kousek radosti ze vzdáleného domova. Bylo to po sériích útoků Tálibánu a skutečně tam nebylo bezpečno. Možná to byl jeden z důvodů, proč tam žádný „český umělec“ (mimo Daniela Landy) nechtěl letět a vystupovat na základnách v poušti. Navíc to byla představení nehonorovaná…

Na snímku expertní tým prezidentského kandidáta Jaroslava Bašty: zleva doprava (i politicky): politik PhDr. Josef Skála, CSc., energetik Ing. Ivan Noveský, politolog prof. Ing. Petr Drulák, Ph.D., prezidentský kandidát sjednocené opozice Bc. Jaroslav Bašta, zcela vpravo Michal Semín – novinář, komentátor. Druhý zprava frontman skupiny Kamelot Roman Horký – autor textu, doprovázel autogramiádu Baštovy knihy písněmi (video viz níže).

V roce 2015 začala anabáze s výstavbou přehrady na naší milované „Oslavce“. Taky jsem byl okamžitě rozhodnut a věděl jistě, kde je mé místo. Přineslo to mně a mé rodině spoustu příkoří, nenávisti, falše i ohrožení našich dětí. Nakonec jsme si všichni mohli vydechnout a takřka nemožné proměnit v zázrak. Poté mne oslovily špičky ODS (to „ódéeska“ byla ještě v opozici), zda bych jako nezávislý kandidát nechtěl jít s jejich podporou do senátních voleb, ale nakonec jsem dobré bydlo v Senátu poslal k šípku a s vizionářem Vladem Mosným realizoval smysluplnější projekt mého vlastního kytarového cyklu (Kytarová dílna RH), která se stala jistě větším přínosem pro vzdělání a rozvoj ducha než vysedávání v senátních lavicích.

Roku 2020 přišla drsná doba restrikcí s nástupem covidismu. Přidal jsem se na stranu zásadně odmítající povinnou vakcinaci. Považuji svobodu člověka a jeho rozhodování o sobě samém za nejvyšší hodnotu a právo na tomto světě. Odmítnul jsem jednoznačně očkovací tyranii a šikanu a znovu jako mnohokrát předtím šel proti proudu v mašinérii mainstreamového zostuzování a urážek. Proto jsem se rozhodl, že pomohu svým postojem jedinému a navíc menšinovému hnutí, které jako jediné v ČR odmítalo povinnou vakcinaci. Mé jméno v něm nemělo žádné politické ambice. Bylo pouze vyjádřením názoru a naléhavým zvoláním. Musím zdůraznit, že jsem nikdy nebyl členem žádné politické partaje a tudíž se nemusím nikomu zpovídat ani omlouvat. Nikdy jsem taky nebyl nikým finančně motivovaný ani honorovaný. Svůj názor se nebojím vyjádřit a projevit sám za sebe.

Bytostně nenávidím válku. Už od vojny. Proto jsem se rozhodl, že podpořím v letošních prezidentských volbách pana Jaroslava Baštu, který má blízko mému vidění současného světa. Jako jediný z letošní nabídky prezidentských kandidátů se jasně vymezil k ukrajinské tragédii. Je antiválečným člověkem s nepošpiněnou minulostí. Je bývalým diplomatem na Ukrajině i v Rusku a skvělý historik a geopolitik. Navíc vlastenec! Během našeho setkání minulý čtvrtek ve Vojanově dvoře na Malé straně v Praze mi velice skromně a tiše poděkoval za podporu. Když jsem jej poprvé zblízka a napřímo spatřil, ucítil jsem ono zvláštní lidské propojení, které mi dává jakási vnitřní signalizační jednotka a zeptal se ho:

„Pane Bašto, Vy jste určitě musel jezdívat na čundry!“

Podíval se na mne přes skla svých brýlí a řekl: „Ano, jak jste to poznal?“

„Trempové se poznají, i když mají na sobě oblečené sako.“ Odvětil jsem mu. Poté mi vyzradil, že od roku 1965 je členem T. O. Unkas ze Žatce a jejich osadní místo je v údolí řeky Střely. S kamarády z osady se dodnes každoročně schází.

Mír a svoboda jsou pro mne nejvyšší hodnoty, a proto budu volit za prezidenta naší země pana Jaroslava Baštu.

Roman Horký

Záznam z autogramiády Jaroslava Bašty
u příležitosti vydání knihy “Stát jsme my”:

Veškeré informace o kandidátu na prezidenta Jaroslavu Baštovi naleznete ZDE

Kniha “Stát jsme my” ke čtení i stažení zdarma ZDE

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Politika, Rozhovory. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *