Komun. poslanec v ruské Samaře Michail Abdalkin vyposlechl Putinův projev k národu 21. února s nudlemi na uších

Naše Pravda publikuje tímto způsobem to, co česká vládnoucí pravicová sdělovadla zveřejňovat rozhodně nehodlají. Následuje překlad zdroje (včetně videa!)

Dobrý den, vážení čtenáři.

Asi mnozí z vás vědí, že velmi často se naši lidé smějí tomu, že naši úředníci neustále věšejí nudle na uši našim lidem. (Pozn. Naší Pravdy: Češi by spíše řekli „věšejí bulíky na nos“.) Na internetu o tom kolují stovky vtipů:

Jak nám politici věší nudle na uši (bulíky na nos)

Pamatujte si, pánové-soudruzi! Máte-li raději nudle na uších, pak jste – Vlastenec! Pokud máte raději špagety, pak jste – Zahraniční agent!

Připomínám svým čtenářům, že ve svých článcích vyjadřuji svůj osobní názor. Tento názor nemusí odpovídat tomu vašemu, proto netrvám na jeho správnosti.

A hlavně, nechci nikoho urazit nebo urazit svým názorem. Myslím si však, že mnozí z vás vědí, že v poslední době zaznělo poselství ruského prezidenta Federálnímu shromáždění, v němž bylo řečeno hodně slov o tom, jak se nám daří, a nakolik to pak bude ještě mnohem lepší. V tomto poselství bylo řečeno jako vždy mnohé – avšak zároveň velmi mnoho vyřčených údajů vyvolává pochybnosti u odborníků.

A to právě učinil jeden ruský komunistický poslanec – jak se k jeho činu postavíte, je na každém z vás. Poslanec Samarského oblastního parlamentu za KSRF (Kom. strana Ruské federace) Michail Abdalkin pobouřil kolegy ze Státní dumy Ruska neseriózním postojem k prezidentovu poselství Federálnímu shromáždění, s nímž Vladimír Putin vystoupil 21. února t.r., tedy předevčírem.

Na sociální síti komunista umístil fotografii a video, jak poslouchá projev hlavy ruského státu, když sedí před obrazovkou počítače se špagetami na uších. Svou fotku s nudlemi kom. poslanec Abdalkin komentoval takto: „Podle mého je to jediný správný způsob, jak poslouchat poselství a vystoupení Putina v přímém přenosu.“ Co na to říci, tak či onak, člověk vyjádřil svůj občanský postoj.

Další příspěvek samarského poslance byl věnován vážným ekonomickým problémům jeho regionu:

Putinův program slíbené náhrady zboží z dovozu zbožím z domácích zdrojů funguje na papíře již 8 let, nicméně v zemědělství Samarské oblasti stále přetrvává závislost na semenech vyšlechtěných i nadále v zahraničí…

Samozřejmě, postoj mladého komunisty Abdalkina vyvolal hněv některých poslanců nakloněných vládnoucí politické garnituře. Příspěvky samarského komunisty vyvolaly obzvláštní hněv u poslance federálního Parlamentu vládnoucí strany Jednotné Rusko Alexandra Chinštejna. Na sociální síti vyjádřil názor, že je to „zvláštní výtržnost, řečeno příkřeji, přiléhavá spíše pro ukrajinského, ale ne ruského poslance“. Zároveň poslanec Chinštejn za vládnoucí pravicovou oligarch. stranu v Rusku vyzval vedení KSRF, aby „přistřihlo křídla svému stranickému kolegovi“.

ZDROJ (překlad Naše Pravda)

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Politika, Pro zasmání. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *