RFK Jr. slibuje, že v případě zvolení omilostní Snowdena a Assange

Připomínám, že dosud každý americký prezident odmítl Edwarda Snowdena i Juliana Assange omilostnit. Oba trpí za to, že si dovolili odhalit nepříjemnou pravdu o agresivní imperiální americké politice.

Robert F. Kennedy Jr. nyní slibuje, že pokud by se stal prezidentem, tak oba neprávem obviněné muže propustí. Je tak prvním kandidátem na prezidenta, který učinil podobný slib.

Vzhledem ke Kennedyho soustavné kritice americké agresivní zahraniční politiky, ale i jeho osobní zkušenosti s cenzurou, je velmi pravděpodobné, že by tento slib dodržel. Nicméně stále více Američanů očekává, že v případě rostoucích preferencí RFK nejspíš dopadne podobně jako jeho otec a strýc, takže se na post prezidenta vůbec nedostane…

Ve svém posledním tweetu Kennedy uvedl, že Spojené státy neoslavují svobodu projevu, ale spíše pronásledují novináře a informátory. Kennedy tweetoval:

Místo toho, aby bojovaly za svobodu projevu, USA aktivně pronásledují novináře a informátory. Odpustím statečným hlasatelům pravdy, jako je Julian Assange, a vyšetřím korupci a zločiny, které odhalili.

Poté, co uvedl, že plánuje omilostnit Assange, pokud bude zvolen, vypálil další tweet, ve kterém slíbil, že omilostní i další pronásledované novináře a informátory, jako jsou John Kiriakou, Chelsea Manning, Daniel Hale, Thomas Drake, Jeffrey Sterling a Edward Snowden. Kennedy je jediným demokratickým prezidentským kandidátem, který slíbil omilostnit Snowdena i Assange.

Edward Snowden je v současné době v exilu v Rusku poté, co ministerstvo spravedlnosti podalo proti Snowdenovi tři obvinění, z nichž dvě spadají pod zákon o špionáži, protože údajně uvolnil důvěrné informace od NSA v r. 2013, které odhalily, že Obamova administrativa nelegálně špehuje americký lid.

Zakladatel Wikileaks Julian Assange je v současné době držen v londýnském vězení a odvolává se proti jeho vydání do Spojených států, kde čelí 17 obviněním ze špionáže za údajné zveřejnění tajných amerických vládních dokumentů na WikiLeaks.

Biden nemá příliš rád Assange a veřejně prohlásil, že australského whistleblowera neomilostní.

Slovanka

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *