RNDr. Jiří Jírovec: Být na jedné lodi, třeba na Titaniku

Ten, kdo nejvíc křičí, od toho to fičí. Dětské říkadlo o prdu

Fiala vypustil něco sebechvalného odéru na Celostátním fóru Pirátů. Je to na prd, připustil, když společnost nechápe, že on a jeho chlapci „vědomi si tíhy odpovědnosti politika v demokratické zemi se snaží o racionální hledání toho správného řešení a nabídnout tu správnou cestu pro tuto zemi.“

Chráněn šaškovským deštníkem proti realitě vysvětlil, že se podařilo úspěšně vyřešit nebývalé krize, tedy: „silnou vlnu covidu z počátku nástupu vlády pětikoalice, energetickou krizi i válku na Ukrajině i naše předsednictví EU.“

Za bolševika by Fiala nejspíš pokračoval takto:

Soudruzi a soudružky, náš lid to tak nějak lidsky nechápe

a podléhá nám stále troufalejší propagandě našeho třídního nepřítele. Ten mu dnes bezostyšně nabízí nerealistické, škodlivé, ale líbivé a jednoduché odpovědi, a je v jistém smyslu ve výhodě, před námi. Společně si uvědomujeme, že nad vším a nad všemi těmi výzvami a úkoly, které jsem tady vyjmenoval, stojí potřeba aby Česká republika zůstala stabilní lidově demokratickou zemí, která chrání svou socialistickou Ústavu.

Na to se musíme připravit. Každý z nás musí přispět k tomu, abychom republiku ochránili před těmi, kdo jí neváhají obětovat pro svůj osobní prospěch. My všichni tady jsme na stejné vlně. A dokonce bych řekl i na jedné lodi. Vydejme se na plavbu na našem ideově nepotopitelném Titaniku. Protáhněme kazisvěty po pirátsku pod kýlem, aby věděli, že nás jejich zloba a nenávist nevyvede ze správného směru za správným cílem.

Projev, který by před rokem 1989 vypadal směšně, vyzněl tak, jak se na moderní společnost sluší a patří. Posuďte sami, jak náš Vůdce promluvil kolem 55. minuty záznamu.

(Zvýrazněný text výše je citován podle Echo24.)

Dodatek: Pokud někdo ohrožuje demokracii, je to sám Vůdce svými absurdními výroky, které přehlížejí Listinu základních práv a svobod. Sem patří hraniční a odvážné zastavení webů, ohlášení práva vlády na boj s nesprávnými názory, pošklebování se demonstracím, zjevný souhlas s existenčním postihem lidí za projevené názory, souhlas s ochranou moci pomocí udavačů a existence zjevně závislých soudců včetně Ústavních.

Premiér má povinnost střežit zákony v té podobě, v jaké jsou napsány. Listina nezná adjektivum nesprávný ani slova pravda, lež a dezinformace. Proto je Fiala nesmí používat. Listina operuje pouze se slovy informace a názor. Obě nepodléhají žádnému omezení.

Příspěvek byl publikován v rubrice Analytika, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *