Donald Trump: US armáda zůstala bez munice, všechna je odvezena na Ukrajinu

Bývalý americký prezident Donald Trump řekl, že vojenská pomoc Ukrajině zanechala americkou armádu prakticky bez munice. Trump to řekl během projevu k republikánům ve státě Georgia.

„Nyní nemáme žádnou munici. Munici jsme poslali na Ukrajinu, všechnu“, řekl Trump. Trump dodal, že svého času „přestavěl ozbrojené síly“. „Měli jsme plno munice. Měli jsme nacpané sklady do posledního místa… A teď máme velmi málo munice, abychom se mohli chránit“, řekl bývalý americký prezident.

Zopakoval také, že během jeho prezidentování by válka na Ukrajině neprobíhala, a slíbil, že v případě vítězství dosáhne míru do jednoho dne, aniž by čekal na inauguraci. Donald Trump dále řekl:

Jsem jediný kandidát, který to může slíbit. Nedovolím třetí světovou válku… A tohle by nebyla  tradiční válka s tanky, které jezdí tam a zpět a střílejí po sobě. Byla by to jaderná válka, možná se zničením celého světa. To nedopustím. Nikdo jiný to nemůže říct.

Záběry z amer. filmu Den poté z r. 1983
o tom, o čem hovoří Donald Trump,
aniž by představitelé ČR vůbec chápali, oč se jedná:

Připomeňme, že podle The Washington Post se Spojené státy potýkají s nedostatkem dělostřeleckých granátů všeho druhu.

A nedávno generální tajemník Severoatlantické aliance Jens Stoltenberg prohlásil, že země NATO vyčerpaly své zásoby munice.

ZDROJ

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Aktuality, Kauza Ukrajina. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *