EU chce demonetizovat nejen takzvané popírače změny klimatu

Podle usnesení Evropského parlamentu mají být platformy, které zpochybňují narativy globalistické změny klimatu, demonetizovány. Jsou prezentovány jako součást ruské a čínské dezinformační kampaně s cílem podkopat svobodu tisku.

Evropská unie se ráda prezentuje jako útočiště demokracie a svobody projevu, zároveň však stále více rozvíjí totalitní tendence. Pod rouškou boje proti tzv. „dezinformacím“ a údajným „nenávistným projevům“ byla v posledních letech výrazně omezována svoboda projevu a svoboda tisku. Také s pomocí „sociálních médií“, které byly nuceny jednat proaktivně a vyhrožovat jim vysokými pokutami.

To zašlo nyní tak daleko, že stále více reklamních společností vylučuje alternativní média kvůli jejich nesouladu s převládajícími narativy (např. v souvislosti s Covid-19 a kontroverzními genovými injekcemi, masovou imigrací do Evropy nebo válkou na Ukrajině) . Nyní by ale celá věc měla jít ještě dál – alespoň pokud bude implementováno nové usnesení Evropského parlamentu. Jde především o zahraniční (především čínský a ruský) vliv na mediální scénu a údajné „dezinformace o změně klimatu“.

Ano, podle europoslanců jsou za všemi těmi ošklivými dezinformacemi Rusové a Číňané (protože Evropané evidentně neumí myslet sami). A protože klimaskeptici prý stejně dostávají obrovské sumy peněz z Ruska a Číny, mají být demonetizováni (tj. finančně vysušeni) tím, že se reklamním společnostem zakáže s těmito médii spolupracovat – a možná zajdou dokonce tak daleko, že umožní finančním institucím jim poskytovat finanční účty. Zní to legračně, ale je to tak.

Názorový koridor v Evropské unii se tak stále zužuje. Názory, které se odchylují od mainstreamového vyprávění, jsou stále méně tolerovány – a stále více trestány. A pokud vy sám šíříte dezinformace (údajně financované z Ruska nebo Číny), abyste se distancovali a diskreditovali dotyčná alternativní, svobodná média, pak to nezůstane nepotrestáno. Protože kritici katastrofální klimatické politiky EU by měli být umlčeni všemi (nespravedlivými) prostředky.

ZDROJ

Příspěvek byl publikován v rubrice Kauza glob. oteplování, Politika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *