Ukrajinci se vrací domů v nových autech (video)

Ti „chudáci Ukrajinci“ u nás se „napakovali“, vybrali příspěvky v nouzi, kterou, jak je vidět, ve skutečnosti žádnou neměli a jedou domů. Samozřejmě se mají kam vrátit, jelikož jsou z území, které nebylo postižené válkou.

Co na to povíte, Jurečko, Fialo, Rakušane, Vystrčile, Pekarová, udělali z vás blbce, co? A pořádné, vždyť si to zasloužíte. Jenže na vaši blbost doplatil český lid! Slovenská média přináší záběry z hraničních přechodů s UA (viz video dole). Jsou tam kilometrové několikadenní kolony, jak se Ukrajinci vrací domů v nově zakoupených ojetinách z EU. Prezident Zelenský totiž podepsal zákon, kterým ruší dovozní cla a DPH na dovezená auta z EU. (Pokud by někdo chtěl toto auto prodat v UA, už by musel zaplatit daň).

Nikdo z politiků ani novinářů nepoložil otázku – kde na to uprchlíci vzali peníze? Při přihlášení se za uprchlíka museli Ukrajinci přiznat hotovost a finanční prostředky, aby dostali dávky. Vrátí teď dávky zpět, když naráz vyčarovali tisíce eur na koupi auta? Sotva. A jak vysvětlují při dotazu tuto koupi? Nejčastější výmluvou, proč se vrací domů s novým autem je, že Rusové bombardovali jejich vesnici, bomba padla na auto a oni teď potřebují nové. Zajímavé je, že ani jedna bomba nepadla na jejich dům či bytovku, protože se evidentně mají kam vrátit!

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Kauza Ukrajina, Přišlo nám do pošty. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *