Vladimír Putin: Moji židovští přátelé říkají, že Zelenskij je hanba židovského národa

Vladimír Putin na petrohradském setkání SPIEF kromě projevu také odpovídal na otázky Dmitrije Simese, politologa, historika, moderátora Channel One.

Moderátor D. Simes: Dobře víte, že snad žádná z vašich vyjádření o Ukrajině nevyvolává takové podráždění na „kolektivním Západě“ jako prohlášení, že nacistické síly hrají v ukrajinské politice velkou roli a denacifikace je nutná. Říkají vám: „O čem to mluvíte? Zelenskij je Žid. Je legitimně zvoleným prezidentem a je zřejmé, že stojí na straně všeho dobrého – západního, proti všemu špatnému – ruskému. Takže nemáte právo říkat, že je na straně nacistů.“ Jak na to zareagujete?

Dmitrij Sims je americký politolog sovětského původu. Je vydavatelem amerického časopisu The National Interest. D. Sims také moderoval politickou talk show Big Game na Channel One.

Vladimír Putin: Od dětství jsem měl spoustu židovských přátel. Říkají: Zelenskij není Žid, to je hanba židovského národa. Toto není vtip, ani ironie, rozumíte? Vždyť na piedestal jako hrdiny dnešní Ukrajiny dnes postavili neonacisty, následníky Hitlera. Holocaust znamenal zničení šesti miliónů Židů, jeden a půl miliónu bylo zničeno na Ukrajině, a to především rukama Bandery. Podívejte, Jaroslav Stecko, velitel OUN, banderovské frakce, v r. 1939 řekl:

Moskva a židovství jsou největší nepřátelé Ukrajiny. Trvám na vyhlazení Židů a na účelnosti přenést německé metody práce se Židy na Ukrajinu.

Další představitel OUN. Toto je 10. červenec 1941, takzvaný Lvovský masakr, německé jednotky vstoupily do Lvova. Nějaký Stepan Lenkavsky: „Ohledně Židů akceptujeme všechny metody, které povedou k jejich úplnému zničení.“ Co je to?

Víte, četl jsem svědectví jednoho monstra z Banderovců po válce, kde vyprávěl o tom, jak on a jemu podobní odvedli k zastřelení židovskou rodinu. Bez svírání v krku se číst nedá. Muž byl hlavou rodiny, invalida bez jedné ruky, jeho manželka a dvě děti, podle mě 11 a 7 leté, dívky. Vzali je a vedli k zastřelení. Tento invalida, když vyšel ven, všichni pochopili, že je vedou k popravě, jednou rukou objal psa a začal plakat. Odvedli je a zastřelili. Děti, dívky 7 a 11 let.

Jeden a půl miliónu Židů bylo na Ukrajině zavražděno. A to už nemluvím o Rusech, o Polácích, kteří, mimochodem vůbec nezapomněli na to, co na Ukrajině páchali banderovci. No Poláci – dobře, mají své cíle, sní a ve snu vidí návrat západní Ukrajiny. A zřejmě k tomu postupně směřují. Nyní však mluvíme o holocaustu. No, jak to lze popřít?

Tady mluvíme pořád totéž. Bandera byl antisemita a neonacista. Ale to jaksi nikdo nechce slyšet kvůli tomu, že Zelenskij je člověk se židovskou krví. Ale svými činy kryje tyto netvory, neonacisty.

No dobře, sochu Lenina shodili, nedávno jsem si povídal s novináři na setkání, no, je to na vás, ačkoli je zakladatelem moderní Ukrajiny, Bůh s nimi. Ale proč stavíte nacisty na tento piedestal?

Bandera a jeho stoupenci jsou to ti, kdo jsou dnes hrdiny Ukrajiny a jsou to ti, které chrání současné ukrajinské úřady: osobně i svou ideologií. Jak s tím nemůžete nebojovat? S tímto musíme bojovat. Rusko bylo nejvíce postiženou zemí v boji proti nacismu. Na toto nikdy nezapomeneme.

Mimochodem, stejným způsobem reagují i obyčejní lidé v Izraeli. Podívejte se, co na internetu říkají jednoduchým, rusky, srozumitelným, lidovým jazykem. Podívejte se a hned všechno pochopíte.

Jak s tím nemůžete bojovat? Pokud toto není neonacismus v dnešním vydání, co to potom je? Máme plné právo věřit, že námi stanovený úkol denacifikace Ukrajiny je jedním z klíčových.

ZDROJ

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Politika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *