Valerij Pjakin: Otázka-Odpověď ze dne 26.6.2023. K pokusu o státní převrat v Rusku v pátek 23. června

V úvodu se Valerij Pjakin věnoval hlavní události, jež zastínila veškeré ostatní události. Řeč je o pátku 23. června a sobotě 24. června, kdy se odehrála voj. vzpoura v Rusku ze strany soukromé armády Vagner.

Otázka s tím spojená zní: do jaké míry byl s tím spojen Jevgenij Prigožin a jeho nejbližší okolí? Prezident Putin 24.6. vystoupil před národem v 10 hod moskevského času, přičemž ve 20 hod msk času ještě téhož dne byla celá situace v podstatě uzavřena. S tím, že trestní stíhání Prigožina se konat nebude. Ruku v ruce s tím nebudou trestně bráni k zodpovědnosti ani ostatní účastníci vzpoury – vzhledem k jejich voj. zásluhám. To však se netýká těch, kdo sestřelili vrtulníky a letadlo. Vzbouřencům se nepovedlo přetáhnout na svou stranu armádu, což byl již od r. 2014 jeden z cílů Západu v rámci bojů na Ukrajině.

Obecně Západ v čele s USA měl hlavní cíl: rozpoutat obč. válku v Rusku s následným rozpadem RF na řadu malých států, jež by bylo snadnější okrádat o surovinové bohatství. Putin v souvislosti s tím řekl, že budou potrestáni organizátoři této voj. vzpoury. Avšak žádná jména sdělena nebyla a samotnému Prigožinovi byl umožněn legální odchod do Běloruska. Takže vyvstává naprosto zásadní otázka, jaké organizátory vzpoury Putin měl vlastně na mysli? Proč však Putin v sobotu večer národu sdělil, že vzpora byla vyřešena? A proč právě v Moskvě? Dokonce již lze některá jména spojená s pokusem o státní převrat sdělit. Jména osob z gen. štábu armády RF, jež měly za cíl zlikvidovat soukromou armádu Vagner J. Prigožina. Projevovalo se to mj. tak, že Vagner na Ukrajině nedostával od velení ruské armády munici, kterou požadoval. Proč? Aby byly oběti vagnerovců na Ukrajině až 5x vyšší.

A dále se začal spřádat velký podvod, aby vojáci Vagnerovy soukromé armády uvěřili zrádné roli velení ruské armády. Celé to zosnoval jistý podplukovník, velitel brigády, jenž nastražil miny na vojáky Vagnerovy armády, aby jejich ústupová cesta byla znemožněna, v týlu fronty na Ukrajině. Vše proto, že onen podplukovník pociťoval zášť vůči těm, kdo bojoval za Rusko. Akce tohoto podplukovníka se tak stala článkem širšího plánu v rámci pokusu o státní převrat v Rusku. Ostatní již ve videu:

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Rozhovory, Z Ruska se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *