MTh. Václav Umlauf, Ph.D.: Fašizace EU jede naplno

Chápu, že Hitler kapitalistickému Západu nevadil do doby, dokud je nenapadl. Ale co je moc, to je moc, viz současné udělení Sacharovovy ceny.

Evropský parlament uvedl v tiskové zprávě z 19. října 2022, že poslanci Evropského parlamentu udělili Sacharovovu cenu za svobodu myšlení za rok 2022 tak zvanému “odvážnému ukrajinskému lidu zastoupenému prezidentem, volenými představiteli a občanskou společností”. Výborně! Ale jakými představiteli? A jakou cenu? Připomeňme, že Sacharovovu cenu za svobodu myšlení uděluje EP každoročně, od roku 1988. Cena má vyznamenat jednotlivce a organizace hájící lidská práva a základní svobody. Je pojmenována po sovětském fyzikovi a politickém disidentovi Andreji Sacharovovi. Viz tento twít stránky EP v angličtině (ZDE) a s tímto textem:

Poslanci Evropského parlamentu udělili statečnému ukrajinskému lidu zastoupenému prezidentem, volenými představiteli a občanskou společností Sacharovovu cenu za svobodu myšlení za rok 2022.

Tisková zpráva: ZDE. Teď se podívejte, jakou ilustraci “ukrajinského lidu” zvolil EP na svém prohlášení, viz jejich foto:

Tak, aby bylo jasno. Na obrázku je Olga Maljučenková, což je přítelkyně slavného bijce jménem Frostovik, aneb Nikolaj “Zima” z neofašistického praporu Azov. Originální fotka je níže, vzato v Kyjevě na demonstraci za osvobození pluku Azov v Kyjevě dne 3. května 2022.

A nyní se na tuto vyznamenanou dámu podívejte v reálu, originál na ukrajinském webu (ZDE).

To je prosím Olga Maljučenková (vlevo) se standartou neonacistického pluku Azov a symboly Černého slunce s runou Wolfsangel, což je klasická standarta 2nd SS Panzer Division Das Reich (ZDE).

Andrej Dimitrijevič Sacharov se z toho musí obracet v hrobě. A mně, jako bývalému politickému vězni, je z toho na blití. Viz série článků Balkanizace-Ukrajiny-a-ukrajinizace-EU I-II.

Chápu, že Hitler kapitalistickému Západu nevadil do doby, dokud je nenapadl. Ale co je moc, to je moc. Dějiny se obvykle opakují dvakrát: nejdříve jako drama a později jako komedie. To je moudro nějakého Karla Marxe.

UKRAJINA: NÁRODNÍ POCHOD NACISTŮ
k výročí založení 14. granátnické divize SS Haličina

Tahle jednotka má za sebou prakticky vyvraždění padesáti tisíc Židů, Poláků a dalších národností, které tam žily, zejména Bělorusů atd. Válečné zločiny spáchané SS divizí Galizien:

  • 28. února 1944 vypálení a vyvraždění obce Huta Pieniacka (spolu s Němci a banderovci)
  • 12. března 1944 masakr v klášteře a v přilehlé obci Podkamień (spolu s banderovci)
  • 16. dubna 1944 masakr v obci Chodaczków Wielki
  • 14. října 1944 vraždění vězňů v cikánském táboře v Belé
  • 25. října 1944 popravy zajatců v Nižné Boci
  • 29. října 1944 vraždění a rabování v Mladoňově u Lazů pod Makytou.

Jednoty SS byly prohlášeny norimberským tribunálem po druhé světové válce za zločineckou organizaci.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Dějiny a současnost, Kauza Ukrajina. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *