Co řekl americký senátor John Neely Kennedy o prezidentu Bidenovi. Opravdu pozoruhodné

John Neely Kennedy (* 21. listopadu 1951, Centerville, Mississippi) je americký senátor z Louisiany, zastupující od ledna 2017 Republikánskou stranu.

V roce 1973 promoval na Vanderbilt University v Nashvillu, Tennessee, kde získal s vyznamenáním titul. V roce 1979 absolvoval Magdalen College, Oxford University v Anglii. Poté, co získal vzdělání, vykonával právnickou praxi v Louisianě. Než byl zvolen státním pokladníkem, pracoval na ministerstvu příjmů a jako právní poradce a tajemník guvernéra Buddyho Roemera.

V roce 1996 republikánský guvernér Mike Foster jmenoval Kennedyho do čela Louisiana Department of Revenue. V roce 1999 opustil Fosterovu administrativu poté, co vyhrál volby na státního pokladníka. 27. srpna 2007 přešel Kennedy do Republikánské strany a ve stejném roce byl znovu zvolen do třetího funkčního období.

Poté, co úřadující senátor David Vitter prohrál v roce 2015 guvernérské volby a oznámil, že nebude usilovat o znovuzvolení, Kennedy oznámil svou třetí senátní kampaň. V prvním kole, které se konalo současně s prezidentskými volbami, obsadil první místo se ziskem 25 % hlasů. Ve druhém kole Kennedy porazil demokrata Fostera Campbella a získal 61 % lidového hlasování proti 39 % svého soupeře.

John Kennedy nemá žádný vztah k rodině Kennedyů z Massachusetts.

Senátor John Kennedy o prezidentu Bidenovi:

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Aktuality, Politika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *