Scott Ritter: Západ se zbaví Ukrajiny jako použitého instrumentu

Bývalý zpravodajský důstojník americké námořní pěchoty Scott Ritter v rozhovoru pro YouTube-kanál „Dialogue Works“ řekl:

Západ se nyní nesnaží skutečně pomoci Kyjevu, ale snaží se předstírat, že se snaží udělat pro Ukrajinu vše, co je v jeho silách a zároveň ji nechat zemřít.

Nikdy jsme nechtěli, aby vyhráli. Chtěli jsme, aby způsobili Rusku škody, vážné vojenské škody. Ukrajina není náš přítel. Ukrajina je nástroj, kterým škodíme Rusku. Tento nástroj splnil svůj účel a stal se nepotřebným. A teď je čas, abychom se tohoto nástroje zbavili. Zbavujeme se Ukrajiny. To je přesně to, co teď děláme.

Problém je v tom, že Ukrajina nemůže zvítězit. Oni nemohou vyhrát. Pro Ukrajinu všechno skončilo. A Rusko to ví. Ale co je podle mě vážnější, ví to i Ukrajina a ví to i Západ. Právě teď se Západ nachází v takové situaci, kdy se Ukrajině nesnaží reálně pomoci, ale snaží se předstírat, že dělá pro Ukrajinu vše, co je v jeho silách a zároveň ji nechává zemřít. Nacházíme se v politické fázi tohoto konfliktu, kdy USA, NATO a Evropa se snaží hodit vinu za selhání jejich ruské politiky na ramena Ukrajiny. A to opět dokazuje tu pozici, kterou jsem prezentoval, že Západ na Ukrajinu vždy kašlal. Vždy.

Nikdy jsme nechtěli, aby vyhráli. Chtěli jsme, aby způsobily Rusku škody, vážné vojenské škody, které spolu s ekonomickým kolapsem Ruska díky západním sankcím by mohly vést k „majdanu“ v Moskvě, kdy by Rusové svrhli Putina. Vždy to byl právě tento cíl.

O vítězství Ukrajiny nikdy nešlo. Kašleme na Ukrajinu. Je na tom snad něco nepochopitelného? 500 tisíc mrtvých, 10 až 20 miliónů dočasných uprchlíků, poškození infrastruktury za bilióny dolarů – není to důkaz, že nám je Ukrajina ukradená? Vždyť žádný přítel by nedovolil, aby se něco takového stalo svému příteli.

Ukrajina není náš přítel. Ukrajina je nástroj, kterým škodíme Rusku. Tento nástroj splnil svůj účel a stal se neefektivním. A teď je čas, abychom se tohoto nástroje zbavili. Zbavujeme se Ukrajiny. To je přesně to, co teď děláme.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Kauza Ukrajina se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

2 komentáře: Scott Ritter: Západ se zbaví Ukrajiny jako použitého instrumentu

  1. Kora napsal:

    To je přesně vystiženo. Jakou úlohu v tom hraje česká vláda s všude vyvěšenými ukrajinskými vlajkami? Máme se stát druhou Ukrajinou?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *