Ruští celníci zadrželi v Zabajkalsku osm kontejnerů z Číny s uniformami pro ukrajinské vojáky

Na železničním kontrolním stanovišti v Zabajkalsku byly v nákladním vlaku nalezeny vojenské uniformy se symboly Ozbrojených sil Ukrajiny (AFU), které byly přepravovány tranzitem z Číny přes Rusko na Ukrajinu.

Na tiskové konferenci to oznámil šéf celnice ve městě Čita Vladimir Ignatěv.

Součástí celního prohlášení podle něj bylo sportovní a pracovní oblečení. Jak se při kontrole ukázalo, kontejnery obsahovaly ne zrovna sportovní oblečení z hlediska hustoty látky a dalších parametrů. Šéf celnice Vl. Ignatěv k tomu řekl:

Náklad pochází z tranzitu z Číny na Ukrajinu… Jeden kontejner byl vytažen, otevřen a byly tam kufry s adresami na Ukrajinu. Obsahovaly uniformy se symboly ukrajinské armády.

Celkem bylo podle něj zadrženo osm přepravních železničních kontejnerů, jejich obsah v současnosti zkoumají specialisté. Vedoucí celníků vysvětlil, že kufry s uniformou pro ozbrojené síly Ukrajiny pocházejí z výrobních firem v Číně a jsou zabaleny do vakuového obalu. Po vybalení jednoho kontejneru potřebujete pět až šest dalších prázdných, abyste vše vrátili zpět, řekl Ignatěv. Konkrétní výrobce vojenských uniforem zůstává neznámý, probíhá vyšetřování. Na kontejnerech jsou napsány konkrétní pokyny pro cílovou stanici: Kyjev, Lvov a další ukrajinská města.

Ignatěv dodal, že po zahájení války na Ukrajině se na celnici Čita rozvinula tradice posílat zabavené zboží jako humanitární pomoc pro vojáky ruských ozbrojených sil. To se týká různých nástrojů, oděvů a prostředků osobní hygieny.

ZDROJ (překlad Naše Pravda)

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Kauza Ukrajina, Z Ruska. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *