Marek Řezanka: Je to možné…

Chci tu všem popřát klidné prožití velikonočních svátků. Nejen pro ty, kdo čerpají z hodnot křesťanství, bych zmínil potřebu vzkříšení. Zažíváme časy, kdy mnozí z nás přicházejí o naději. Již proto bych vypíchl dvě zprávy, jež jistou naději dávají:

  • 1) Městský soud v Praze dospěl k závěru, že vypnutí alternativních webů bylo protiprávní
  • a 2) Profesor porazil bakaláře: Pražský Městský soud ve středu rozhodl, že výpověď bývalému velvyslanci a seniornímu výzkumníkovi Petru Drulákovi z Ústavu mezinárodních vztahů je neplatná.

Bakalář Lipavský tak má z ostudy kabát. Po takovéto hrubé chybě by měl okamžitě rezignovat.

Ukazuje se, že navzdory vládní zvůli má smysl nebýt apatickým – ale za svá práva bojovat. Bojovat zá právo na diskusi – a proti zavádění dogmat a jediného správného názoru. Je pouze a jen na nás, co si necháme či nenecháme líbit. Bojujme tedy – za pluralitní a blahobytnou společnost – a za mír. Jakkoli se nám nyní může jevit, že je taková společnost mrtvá, vidíme, že její vzkříšení je možné.


Přeji všem život…

Přeji nám všem, ať louky v kraji kvetou,
zpívají ptáci, nebe mírem voní.
Nechtějme zemi na prach rozemletou.
Modlitba zněla. Přemýšlejme o ní.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Balzám na duši se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

4 komentáře: Marek Řezanka: Je to možné…

  1. Ladislav Stančík napsal:

    „Pravda i vyděsí“

  2. Alenka v říši divů napsal:

    Kéž by to byla pravda. Mrzí mě však, že tvůj názor se opírá o jeden z mála povedených výnosů soudu, zatímco většina lidí se propadá průměrně do nesmírné hlouposti. Vše tomu nasvědčuje a to mi zase naději bere. Víš, jak dopadl soud s paní Benešovou? Soud ji zprostil viny, ale o práci přišla stejně. Záminka se najde vždy.
    Přesto však zastávám nazor, že pokud žijeme a své víme, je potřeba přinejmenším podávat svědectví a usilovat o změnu k lepšímu.

    • Alenka v říši divů napsal:

      Kéž by to byla pravda. tvé vyjádření se však opírá o jeden z mála spravedlivých výnosů soudu, ale většina lidí propadá do hluboké nevědomosti. Něco o tom vím, tomu věř. A ti nevědí čeho a kde se dožadovat. Myslím, že většina žalovaných dopadne jako paní učitelka Benešová. Soud ji zprostil viny a o práci přišla stejně.
      Záminka se vždy najde. O tom něco vím, to mi věř. Na jistém kraji byla zase do zastupitestva zvolena komunistka a parta křiklounů na náměstí ji donutila k rezignaci s tím, že by kazila mládež, když by měla rozhodovat, jestli se do školy koupí nové židle nebo ne… K čemu tam byly volby?

      • admin napsal:

        Paní Alenko, vítejte.

        Mám dojem, že jste měla na mysli učitelku Martinu Bednářovou a ne Benešovou, jak jste uvedla. Co Vy na to?

        V tom, že soud ji zprostil viny a o práci přišla stejně, s Vámi plně souhlasím. Stačilo ji pošpinit, aby se štvavá kampaň rozjela naplno. Následný soud již neměl na výsledek žádný vliv, takže o práci učitelky již sotva zavadí.

        P.S.
        Ono je to stejné v současnosti i s Ruskem. Vojska maršála Koněva osvobodila ke konci ledna 1945 konc. tábor Osvětim, v květnu pak Praha volala o pomoc, takže opět vojska maršála Koněva, i přes naprosté vyčerpání vojáků, vyslyšela prosbu obyvatel Prahy, aby Prahu osvobodila na úsvitu 9. května. A výsledek toho všeho? Však víte, co mám na mysli:
        https://nase-pravda.net/2023-10-03-05/

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *