Prof. Jeffrey Sachs: Biden zničil Ukrajinu! (video)

Ekonom a profesor na Kolumbijské univerzitě Jeffrey Sachs se vyjadřuje k nejnovějším událostem v rusko-ukrajinské válce. RISING je ranní pořad ve všední dny s dvoustrannými moderátory, který boří zaběhnuté zvyklosti ranní televize tím, že diváky zavádí do washingtonských mocenských sálů jako nikdy předtím.

Pořad se opírá do denního politického cyklu se špičkovými analýzami od zasvěcenců z Washingtonu, kteří dokáží předpovědět, co se stane. Rovněž určuje politickou agendu dne tím, že přináší exkluzivní zprávy s týmem reportérů, kteří se zabývají sólokapry, a vyžaduje odpovědi během rozhovorů s nejdůležitějšími politickými osobnostmi v zemi.

Co si myslíte o pomoci Ukrajině?

No zaprvé jsou to peníze čistě vyhozené do kanálu. Takže pokud chtějí dát dalších 61 miliard, což nejsou žádné drobné, zdá se, že to chtějí udělat, ale nebude to znamenat nic jiného než další zkázu pro Ukrajinu.

Faktem je, že kdybyste neposlouchali nesmysly v našich mainstreamových médiích a poslouchali váš pořad a další, lidé by věděli, že tato válka zničila Ukrajinu. A čím déle bude pokračovat, tím méně bude Ukrajiny. Je to vlastně velmi jednoduché. Pokud to bude trvat déle, Rusko získá více území, pokud to bude trvat dostatečně dlouho. Rusko se zmocní Oděsy, Kyjeva, pokud budeme pokračovat tak, jak pokračujeme.

A tento Bidenův projekt, který trvá už deset let, Ukrajinu zcela zničí. Takže myšlenka, že to je stranění Ukrajině, je absurdní. Každý, kdo sleduje skutečně události, ví, že nebyli na straně Ukrajiny, zaplatili za to, že statisíce Ukrajinců půjdou na frontovou linii a budou umírat za to, že budou ztrácet další a další území.

Protože nejzákladnější smysl této války, který spočívá v tom, že jsme v roce 2014 svrhli vládu na Ukrajině, která chtěla neutralitu, abychom mohli prosadit rozšíření NATO, byl to bezohledný, hloupý, a odsouzený k neúspěchu a neuspěl.

Biden je katastrofou pro Ukrajinu…

Nyní se Biden snaží jen zakrýt neúspěch, aby se dostal přes listopad, ale neúspěch je vidět na bojišti každý den. Pokud tomu republikáni nahrávají, je to neuvěřitelné. Ať se stydí.

Pravdou je, že Biden je už deset let pro Ukrajinu katastrofou. Katastrofou jsou tam hroby statisíců Ukrajinců a ztráty území. Je to válka, ke které nemělo nikdy dojít, ale Amerika chtěla rozšíření NATO.

V roce 2008 současný šéf CIA, který byl tehdy velvyslancem v Rusku, řekl: „Je to šílené! V žádném případě! Celá ruská politická třída je proti tomu“.  Ale Biden, Obama, Hillary, Clintonová, Victoria Nulandová, Jake Sullivan, Tony Blinken, ti prostě se vrhli dopředu. Všechno zničili. A chtějí dalších 61 miliard, aby se dostali přes listopad. Je to ostuda. Je to naprostá ostuda.

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Analytika, Kauza Ukrajina se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *