PhDr. Josef Skála a jeho simultánka 7.6.2023 + VIDEO z odvolacího soudu ze dne 7.6.2023 v Praze

PhDr. Josef Skála, CSc. (* 27. května 1952) je český politik a podnikatel, novinář a publicista, v letech 1986-1990 byl předsedou Mezinárodního svazu studentstva, v letech 2009-2010 a opět 2016-2018 místopředseda KSČM.

Od roku 2018 byl signatářem levicové platformy Náš Restart a počínaje říjnem 2021 je jedním z vedoucích představitelů sdružení pro obnovu národní suverenity „Kudy z krize“. Dr. Skála je zároveň ředitelem Institutu české levice.

Výsledek dnešního soudního jednání a komentář k situaci:
(podrobněji k případu viz další video dole)

Odvolací soud potvrdil bývalému místopředsedovi KSČM Dr. Josefu Skálovi osmiměsíční podmíněný trest za popírání masakru polských válečných zajatců v Katyni rukama SSSR. Také mu zkrátil zkušební dobu z pěti na 1,5 roku. Verdikt je pravomocný.

Cítím obrovskou hořkost. Tak hodnotil rozhodnutí soudu bývalý místopředseda KSČM Dr. Josef Skála. Šlo o případ, ve kterém čelil obžalobě za popírání účasti SSSR na katyňském masakru. Soud ve středu 7. června 2023 pravomocně potvrdil Dr. Skálovi osmiměsíční podmínku. Obžalovaný Dr. Skála se musí ve stanoveném období chovat řádně, jinak se mu uložená podmínka přemění na vězení.

Na lavici obžalovaných a posléze i pravomocně odsouzených za šíření svých názorů zleva editor a moderátor stanice Svobodné rádio Vladimír Kapal, historik, politik a publicista PhDr. Josef Skála, CSc., zcela vpravo spisovatel Ing. Juraj Václavík.

 
Stejný trest jako Dr. Skála si vyslechli i dva spoluobžalovaní – amatérský historik Ing. Juraj Václavík a Vladimír Kapal ze Svobodného rádia. Rádio musí výrok odsuzujícího rozsudku zveřejnit na internetu.

Trojice vinu odmítala. Kapal ve středu řekl, že proces považuje za politický. Ing. Václavík prohlásil, že soud i státní zastupitelství je záměrně kriminalizovalo a zastrašovalo. Za trestný čin popírání genocidia hrozilo všem obžalovaným až tříleté vězení.

Podrobněji ke kauze výše uvedené obžalované trojice vs případ Katyň ZDE


Pozn. Naší Pravdy:
K
auza Katyň ve smyslu dějinné pravdy je zřejmě neprůstřelná především proto, že dokonce i samo Rusko ústy jeho prezidenta obhajuje verzi nacistického Německa v podání jeho ministra propagandy Josepha Goebbelse.

Za natolik zoufalých poměrů je jakýkoli objektivní výklad, nejen případu Katyň, zcela nemožný, bohužel. Pravdu mají zřejmě ti, kdo hovoří o nástupu doby temna ne nepodobné době pobělohorské.

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Dějiny a současnost, Rozhovory se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *