Ruský prezident na setkání s válečnými zpravodaji 13. června 2023 (celé video s CZ titulky)

Již v samotném úvodu padla slova jednoho ze zpravodajů ohledně cílů voj. zásahu Ruska na Ukrajině. Ruský prezident V. Putin odvětil, že podmínky se sice mění, ale cíle voj. zásahu zůstávají i nadále beze změny.

Putin zmínil, že i po rozpadu SSSR nástupce, tedy Ruská federace, se snažila pěstovat ty nejlepší vztahy se všemi sousedy. Navzdory všemu tomu, co se stalo. Putin zmínil, že ruská buržoazie učinila vše, aby se Rusko začlenilo mezi tzv. civilizované země, včetně nabídky, aby se Rusko stalo členem NATO. Rusko však bylo odmítnuto. Když probíhaly v 90. letech válečné střety na Kavkazu, země NATO podporovaly islamisty proti Rusku všemi silami, politicky, materiálně a vojensky především.

A to bylo řečí po rozpadu SSSR, že NATO se na východ rozšiřovat nebude. Jak to dopadlo, víme všichni, kdekdo mohl, vstoupil do NATO. A pak, nakonec, se do problému zapojila ještě Ukrajina. Tohle vše měli mít na paměti všichni ti, kdo zapříčinili rozpad SSSR, aby se všechny ty válečné hrůzy na postsovětském prostoru nemusely nikdy odehrát. Avšak Svaz se rozpadl, přičemž RF dost dlouho ekonomicky držela bývalé svazové republiky nad vodou, díky levným surovinám, především díky ropě a plynu, ale i levným úvěrům. Avšak, pro Rusko to bylo v duchu za dobrotu na žebrotu. Poté se Putin rozpovídal o tom, jakými podvody se dostali vládci Ukrajiny k moci, co z toho všeho nakonec vzešlo. A velmi správně Putin zmínil schizofrenické chování současného ukraj. prezidenta Zelenského, když ten na jedné straně se považuje za Žida, na straně druhé doslova velebí všemi možnými způsoby fašist. zrůdu Stěpana Banderu. Ostatní již podrobně ve videu:

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Analytika, Kauza Ukrajina, Politika. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *