Mgr. Miroslav Kavij: Referenda o obranné smlouvě mezi USA a ČR se vládní lůza bojí!

Tlak veřejnosti proti schválení obranné smlouvy mezi ČR a USA, kterou válkychtivá ministryně obrany Černochová nedávno podepsala se svým americkým protějškem, sílí.

Jednou z akcí odporu široké mírumilovné veřejnosti proti uvedené smlouvě bylo veřejné slyšení projednávání petice „proti přítomnosti cizích vojsk na území ČR“, které se uskutečnilo v petičním výboru poslanecké sněmovny dne 20. června 2023.

Při jejím projednávání byla patrná na jedné straně ohromná arogance mnohých členů petičního výboru, na straně druhé pak skvělé argumentační vystoupení jednoho z členů petičního výboru projednávané petice Josefa SkályArgumenty, které vládní žumpa jen těžko může zpochybnit!

Nejen na základě uvedené argumentace tak mnohým občanům dochází, proč bylo jednoho z kandidátů posledních prezidentských voleb potřeba mediálně zdiskreditovat v podobě podání trestního oznámení. Stejně tak je zřejmé, proč občané ČR nedostali možnost se vyslovit ve veřejném referendu na toto téma. Odpověď je možná ukryta ve výroku ex prezidenta Václava Klause, podle kterého je obranná smlouva nadiktována ze 101 % americkou stranou. Diktát ze strany USA je zřejmý již ze skutečnosti, že referendu bylo našim občanům zabráněno i v otázce vstupu ČR do NATO v roce 1999. Bez politické korektnosti tak lze konstatovat, že USA sice tvoří páteř NATO, ale o tom, že je bezpáteřní, není pochyb!

Rozhovor Rádia Universum
s exprezidentem prof. Václavem Klausem 14.6.2023

Na závěr malé doporučení především pro vyznavače rádoby objektivního a vyváženého zpravodajství veřejnoprávní České televize a příznivce navýšení daně za sledování tohoto média. Co tak udělat výjimku a v neděli místo sledování dalšího dílu nekonečného seriálu „Pohádky Václava Moravce“ vzhlédnout celý záznam z veřejného slyšení k projednávání uvedené petice, viz zde:

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Politika se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *