Mgr. Lubomír Man: Dovolená Lipavského na Krymu se oddálila

Koukám, že moje letní dovolená na Krymu se přibližuje, napsal v sobotu dopoledne na twitteru český ministr zahraničí Jan Lipavský, a zhruba ve stejnou dobu v pořadu ČT 24 vysvětlil, proč si to myslí.

Prigožinovy povstalecké oddíly stojí prakticky u bran Moskvy, řekl a hlas se mu přitom třásl nadějeplným vzrušením, které se marně snažil ovládnout.

A netopil se v přívalu štěstí sám. Jak já to vidím, je tohle začátek občanské války v Rusku, prohlásila taktéž v sobotním pořadu ČT 24 česká ministryně obrany Černochová, a její tvář i hlas přitom vyzařovaly tolik štěstí a radostného očekávání, že nemohly vyvěrat z ničeho jiného než z představ a obrazů zkázy, které občanská válka nenáviděnému Rusku přinese. A přitom:

Koho z fanatických nenávistníků a nepřátel Ruska by ještě v pátek odpoledne mohlo napadnout, že konflikt Ruska s Ukrajinou může též skončit tak, že Rusové se nakonec poperou sami mezi sebou, takže Západ shrábne z ruského území to, o co mu jde a co mu vždy šlo, aniž by si přitom porušil pěšinku ve vlasech.

Byla to zkrátka pohádka, a čím byla pro takové jako Lipavský a Černochová nádherná a unášející, tím byla kratší. Ba dá se říct, až nehorázně krátká.

► Prigožin obrátil: Souhrn posledních zpráv

Kolem páté hodiny sobotního odpoledne oznámila všechna světová média, že Prigožinova armáda, zvaná též Vagnerovci, svůj pochod na Moskvu ukončila a vrací se do svých shromaždišť.

Zdá se, že je po všem, glosoval novou skutečnost Seznam Zprávy.


Pozn. Naší Pravdy: Zde zřejmě plně platí smysl divadelní hry Mnoho povyku pro nic, kterou roku 1599 napsal anglický renesanční dramatik William Shakespeare. Nebo-li, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Ještě by se slušelo připojit jednu moudrost: vrána vráně oči nevyklove.

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Z Ruska se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *