Nikolaj Bondarenko: Ruská zásahová jednotka se samopaly vynáší nemocné po operaci rovnou na ulici (video!)

SOCIÁLNÍ KRONIKA

Viděli jste, co Biden natropil?! Ne, to ale nebyl Biden, takové bezpráví Rusko dosud nepoznalo. Zásahová jednotka Putinových gard zvláštního určení pro boj s terorismem vynáší ležící pacienty po operaci rovnou na ulici. Lidé leží přímo na zemi a antiterorismus s tím nemá nic společného. Prostě děsivé záběry, ze kterých se dělá mdlo.

To je neskutečné pokrytectví Putinových zásahových jednotek. „Jak jste na tom se zdravím? Špatně? Odejděte nebo proti vám bude použita fyzická síla“, zní hlasy ve videopřenosu dole pod článkem. To vše proti pacientům krátce po operaci na chirurg. sálu! Do jakého šílenství se naše ruská realita dostala, že ozbrojení lidé s nášivkami „speciálních jednotek“ vynášejí násilím nemocné z nemocnic a vyhrožují jim použitím fyz. síly! Tady to už zdravý člověk prostě nevydrží.

Nikolaj Nikolajevič Bondarenko (* 3.6.1985, Saratov, SSSR): ruský opoziční politik a veřejný činitel. Poslanec Saratovské regionální dumy (2017-2022). Člen KSRF, kandidát na člena ÚV KSRF (od 2021), tajemník Saratovského krajského výboru KSRF. Tvůrce opozičního youtube kanálu „Deník poslance“. Velký věhlas získal díky svému veřejně ostře negativnímu postoji k důchodové Putinově reformě a sporu s ministryní práce v Saratovské oblasti Natálií Sokolovou, která obhajovala názor, že ruskému důchodci stačí k životu na 1 měsíc 3500 rublů (1000 Kč). Nikolaj Bondarenko měsíc žil za tyto peníze, aby ruskému národu vysílal průběh experimentu na sociální síti. Tento spor nakonec vedl k odvolání regionálního ministra. Od 5. května 2018 vede svůj YouTube kanál „Deník poslance“ (1,76 miliónu odběratelů a 319 miliónů shlédnutí).

Jádrem této tragédie je majetkový spor mezi majitelem budovy a soukromou lékařskou klinikou. Vzhledem k tomu, že počátek toho všeho se udál v Novosibirsku, je možné, že podobnou situaci uvidíme i v dalších městech. Možná nejen v medicíně, ale i ve školkách, školách. Proč ne?.. Trh to přece vyžaduje.

Jedná se o efektivní soukromoprávní vztahy, které nám byly slíbeny. Nic osobního, jen obchod. Přesto pro nás všecky vyvstává hlavní a zásadní otázka: a kdo za tuto situaci může? Strany sporu jsou to tři:

  • První stranou je „efektivní vlastník“, který ve své době nahrabal majetky a nemovitosti pod sebe, a pak se přestěhoval do USA.
  • Na druhé straně soukromá lékařská klinika, jejíž spoluvlastníci jsou v Číně.
  • A na třetí straně Putinův oligarchický stát, který vychoval z vymahačů „speciálních sil“ bezduché bioroboty, kteří naprosto nevědí, co je svědomí a lítost.

Je jasné, že zde neplatí federální zákony. Tématem je i soukromé podnikání lékařských klinik. Jsou nedotknutelní a nikdo nemá právo do nich zasahovat. Je tu guvernér, Ministerstvo zdravotnictví je povinno kontrolovat podnikání na zdraví lidí, aby se takové tragédie nestaly. Jistě se najdou dobromyslní lidé, kteří řeknou: „Co s tím má společného zásahová jednotka? Jen plnili příkazy.“ Mohou ze zákona vykonávat trestnou činnost? Co když zítra bude tým nemocných pod muškou samopalů?! Též půjdou se zbraní v ruce napevno proti agresi?!

Všechny kroky vlády, i ty absurdní, musí mít své hranice. V tomto případě došlo k porušení článku 125 trestního zákoníku „ponechání napospas v nebezpečí„. A v jednání bezpečnostních složek je ve hře trestný čin „ponechání napospas bez pomoci občana, který je v ohrožení života a zdraví“. Článek na chvíli naznačuje skutečný trest odnětí svobody… muž se po operaci zvedl a pak před ním maskovaný bojovník se samopalem proti němu. Samozřejmě, že ho hned z toho všeho píchne u srdce.

Je tedy nepřípustné takto plnit svou povinnost, svou práci. Mohou být jejich rodiny hrdé na to, jakéhopak mají skvělého manžela či fotra, když je jim ve jménu peněz dobré úplně všechno?! Tak dobrá práce, opravdový ochránce vlasti! Ovšem, s kým v tomto případě bojuje, je otázka řečnická.

Něco spravedlivého, užitečného, dosáhnout od státu je často prostě nemožné. A tady se okamžitě postavili na obranu něčích soukromých zájmů. Stejně nehorázné je, že vedení hlavního úřadu FSPP (Federální služba soudních policejních komisařů) pro Novosibirskou oblast prohlásilo, že návrhy na lékařskou péči občané odmítli… Proč se tam lidé kvůli lékařské pomoci neobrátili hned?

Prostě proto, že vláda svou optimalizací zdravotnictví vytvořila všechny podmínky, aby lidé nechodili na státní kliniky. Rozpočtová medicína se stala nedostupnou všude, nekvalitní a nekvalifikovanou.

Proč byl zničen odkaz Sovětského svazu ─ s nejlepším zdravotním systémem na světě? Lékaři potřebují několikanásobně vyšší platy a pak nebudou utíkat do soukromých lékařských klinik. Je nutné moderní zdravotnické zařízení vyrábět v Rusku a vyčlenit na to ne žebrácké půlprocento rozpočtu, ale několik procent, tj. několikanásobně zvýšit financování a vybudovat moderní zařízení, nové metody zavádět. Zatímco máme nekonečnou optimalizaci zdravotnictví směrem k rozvratu garantovaného státního zdravotnictví…

ZDROJ (překlad Naše Pravda)

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Aktuality, Z Ruska. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *