Polský poslanec k Ukrajině: Vraždili jste nás, protože nás nenávidíte

Zakladatel webu Najwyższy Czas! a spoluzakladatel Konfederace Janusz Korwin-Mikke byl hostem redaktora Dominika Cwikło na TV wRealu24. Pánové mluvili o polsko-ukrajinských vztazích.

Janusz Korwin-Mikke by si přál, aby se Varšava na vztahy s Ukrajinou podívala realisticky a střízlivě zhodnotila geopolitickou situaci, v níž se Polsko ocitlo. Poslanec Konfederace připomněl:

My Poláci jsme zvyklí na naši situaci, že jsme mezi Německem a Ruskem. Musíme ale pochopit, že jsme teď mezi Německem a Ukrajinou, ne mezi Německem a Ruskem. Jde o zásadní změnu geopolitiky.

Korwin-Mikke připomněl, že na Ukrajině existují nacionalistické politické síly, které si proti Polsku činí územní nároky. Naštěstí mají malou podporu, i když poslanec tvrdí, že ani Hitler neměl hned většinu.

Dominik Ckła se svého hosta zeptal, zda podporuje přijetí Ukrajiny do struktur NATO:

Nepodporuji přijetí Ukrajiny do NATO. Ale podporuji přijetí Ukrajiny do Evropské unie, protože chci zničit Evropskou unii, takže pokud vstoupí do Unie, zničí ji, tak samozřejmě Ukrajina musí být přijata do Evropské unie. Na druhou stranu absolutně ne do NATO, protože to je riziko války s Ruskem. Alespoň ne v tuto chvíli.

Poslanec Konfederace poznamenal, že NATO se stále více přibližuje k Moskvě. Podle politika to může Rusko vyprovokovat. Rusové jsou prostě vyděšení. Neříkají to, ale jsou vyděšení.

Korwin-Mikke o Volyňském masakru

Hrozná pravda je, že když například nacisté vraždili Poláky, nebylo to proto, že by Němci Poláky nenáviděli. Prostě německý stát chtěl mít lebensraum, pravda, a bylo mu to jedno. Pokud Sověti vraždili Poláky, bylo to proto, že se nechtěli stát dobrými komunisty. Pokud Rusové obsadili Polsko, bylo to impérium, nebylo to proto, že by nás Rusové nenáviděli, to ano. … Na druhou stranu nás Ukrajinci vraždili se skutečnou nenávistí. Byla to čistá národní nenávist.

ZDROJ

Příspěvek byl publikován v rubrice Dějiny a současnost. Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *