Dr. Paul Craig Roberts: Stále se rozšiřující válka

Tato zpráva Larryho Johnsona dokazuje, že mé často vyjadřované obavy ze stále se rozšiřujícího konfliktu na Ukrajině byly správné. Putin je nyní konfrontován s americko-polským plánem na obsazení západní Ukrajiny Polskem.

To by přivedlo Ukrajinu do NATO a zmařilo Putinův cíl demilitarizovat Ukrajinu a zachovat ji jako nezávislou, ale neutrální zemi.

Putin ve čtvrtek uspořádal videokonferenci se členy ruské bezpečnostní rady. Doufám, že lidé na Západě věnují pozornost tomu, co řekl, a proto uvádím celé jeho vyjádření po prezentaci ředitele Služby zahraniční rozvědky. Na základě informací z veřejných zdrojů a Ruskem shromážděných zpravodajských informací se Rusko domnívá, že Polsko plánuje obsadit ukrajinské území západně od Dněpru, protože tolik proklamovaná ukrajinská protiofenzíva se hroutí.

Dovolte mi, abych vám dopředu sdělil Putinovu základní myšlenku:

Pokud jde o politiku ukrajinského režimu, není to naše věc. Pokud se chtějí něčeho vzdát nebo něco prodat, aby zaplatili svým šéfům, jak to obvykle dělají zrádci, je to jejich věc. My se do toho vměšovat nebudeme.

Ale Bělorusko je součástí svazového státu a zahájení agrese proti Bělorusku by znamenalo zahájení agrese proti Ruské federaci. Na to odpovíme všemi prostředky, které máme k dispozici.

Článek Larryho Johnsona si můžete přečíst zde.

Zůstává záhadou, že si Putin neuvědomil, že dlouhotrvající konflikt by Washingtonu poskytl příležitosti k převaze. Putin dává najevo, že souhlasí s tím, aby se Polsko zmocnilo západní Ukrajiny, pokud to nebude ohrožovat Bělorusko. Jinými slovy, Ukrajina vstoupí do NATO jako součást Polska.

Pokud Putin nenajde vůli obsadit Oděsu, Charkov a severovýchodní Ukrajinu, bude mít Polsko základnu v Černém moři a rakety na hranicích Ruska a Washington zvítězí na úkor Ukrajiny a Ruska.

ZDROJ (překlad Zvědavec)

Příspěvek byl publikován v rubrice Kauza Ukrajina se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *