Dr. Paul Craig Roberts: Nejnovější vtip o Putinovi

Tiskový mluvčí ruského prezidenta Peskov si do kanceláře v Kremlu sezve všechny v Rusku přítomné západní novináře a oznámí jim, že příštího dne odletí jeho pán a prezident Ruské federace Putin do lázeňského města Soči.

Zde je připraven poskytnout jim životní zážitek v podobě něčeho ve světě dosud nevídaného:

Všichni jste zváni, sami všechno uvidíte a pochopíte, řekne Peskov na závěr západním novinářům, kteří od tohoto okamžiku žijí už jen ve vzrušených debatách o tom, co to v Soči asi spatří či uslyší.

► Putinova přehnaná opatrnost vede přímo ke 3. světové válce

Napětí dalšího dne je nepopsatelné. Pláže Soči jsou obsypány desetitisícovým davem, západní novináře usadili pořadatelé do křesel jen pár metrů vzdálených od dotírajících mořských vln, vyhrává břeskná hudba, nad shromážděním přelétne letka vojenských přepravních letounů s po nebi rozprostřenou ruskou vlajkou, a hned poté přišustí na jediné volné místo pláže tmavomodrá prezidentská limuzína:

Prezident Putin z ní vystoupí, kráčí ke skupině západních novinářů, s několika se pozdraví, načež se obrátí k moři, vstoupí do něj, ale ne, on vstoupí na ně, a teď, v burácivém potlesku a jásotu davu chodí po vodě, nepropadne se jí, tímto způsobem obkrouží na moři kruh o poloměru zhruba třiceti metrů, načež z mořské hladiny vstoupí zpět na písečnou pláž, mlčky na západní novináře pohlédne a odkráčí směrem ke svému vozu.

Druhý den ráno všechny západní noviny napsaly: Putin neumí plavat.

ZDROJ (překlad Mgr. Lubomír Man)

Příspěvek byl publikován v rubrice Aktuality, Pro zasmání, Z Ruska se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *