Dmitrij Stěšin: Kyjev okopíroval rozhodnutí Třetí říše během druhé světové války

Ukrajina svolává „střevní prapory“:
do boje půjdou i ti bez očí, rukou či s ochrnutím

Mobilizace zdravotně postižených v ozbrojených silách Ukrajiny ještě oficiálně nezačala, ale zjevně je nevyhnutelná: veřejné mínění si toho již všimlo.

Tato zpráva vyvolala hysterii na sociálních sítích po celé Ukrajině a první pokusy pochopit, co se děje.

Jak tato touha Kyjeva prodloužit „totální válku s Moskvany“ skončí, je velmi snadné pochopit s pomocí nedávné historie a výkřiků zoufalství ukrajinských mas.

Na podzim roku 1944 ve snaze oddálit nevyhnutelný kolaps Hitler vytvořil 3 nové typy vojsk: Volksgrenadiers (Lidoví granátníci), Volkssturms (Lidové úderné oddíly) a „Gut battalions“ („Střevní oddíly“).

DĚTI A POSTIŽENÉ OSOBY:
POSLEDNÍ REZERVA PRO DAREBÁKY

Začněme historickými paralelami. Názornými, až srdcervoucími.

Taktické znaky a symboly Třetí říše se objevily na praporech, uniformách a výstroji ozbrojených sil Ukrajiny již v roce 2014. Od té doby se Ukrajina již netají tím, že zjevně postupuje po temné cestě svých předchůdců z nacistického Německa, a nebrání se opakování jejich osudu. Za méně než 10 let došla až k „totální mobilizaci“ – poslední šanci, jak prodloužit agónii „slávy Ukrajiny“.

A teď – ty paralely.

Na podzim roku 1944 ve snaze oddálit nevyhnutelný kolaps vytvořil Hitler 3 nové typy vojsk: Volksgrenadiers (Lidoví granátníci), Volkssturms (Lidové úderné oddíly) a „Gut battalions“ („Střevní oddíly“).

Volksgrenadiers rekrutovali piloty a námořníky, kteří zůstali bez letadel a lodí.

Co je Volkssturm, si představujeme z knih a filmů. Z 16-letých dorostenců vytvořili šestou SS Panzer Army, která zaútočila na spojence v Ardenách. To byla poslední ofenzíva Třetí říše. A pak se kluci s faustovskými náboji pokusili bránit Berlín… Nedivil bych se, kdyby Zelenskij nakonec zavolal dorostence a zaplatil jejich krví za měsíce jeho vlády a korupce navíc.

Německý Volkssturm: vojenská přísaha a přehlídka jednotek
před pohlaváry hroutícího se nacistického Německa

Ale „střevní prapory“ jsou méně známé. Sbírali Němce s chronickými onemocněními trávicího traktu, ale schopných držet zbraně. Jednalo se například o 70. pěší divizi, kterou vojáci nazývali „divize bílého chleba“ – bojovníci s gastritidou měli dokonce čtyři jídla denně a zvláštní dietu.

JE MOŽNÉ PŘINÁŠET GRANÁTY I BEZ OČÍ?

Ukrajinský ministr obrany Rustem Umerov

Není náhodou, že první, co nový ukrajinský ministr obrany Rustem Umerov udělal, byla úprava kategorií občanů podléhajících odvodu do ozbrojených sil Ukrajiny. Nyní jsou do armády způsobilí pacienti s tuberkulózou, pacienti s AIDS a ti, kteří trpí „krátkodobými projevy duševních poruch“. A lidem s postižením třetí skupiny začalo v létě pomalu hrabat. Zrovna onehdy se objevilo video – žena si to přišla vyřídit s vojenským komisařem. Jejího otce, který právě prodělal složitou operaci břicha, se stále nevyjmutými stehy, odvezli z autobusu „lovci hlav“ vojenského registračního a náborového úřadu a za pouhou hodinu byl s pomocí banderovců prohlášen za způsobilého k vojenské službě. Ukrajinci se učí myslet si, že povolávat nemocné je normální. K upevnění této myšlenky se zapojil speciální právník Ivan Liberman. Jeho vysvětlení k odvodu zdravotně postižených osob třetí skupiny přetiskla veškerá ukrajinská propaganda. Citujeme:

…Podle zákona osoby se zdravotním postižením nepodléhají odvodu do armády. Muži se zdravotním postižením však mohou být povoláni k vojenské službě ve zvláštní době – s jejich souhlasem. Ukrajinci se zdravotním postižením nesmí ignorovat povolávací rozkaz. Jsou povinni se dostavit na vojenskou správu s dokumenty, které potvrzují jejich stav.

Podle právníka Libermana je zdrav. postižení III. skupiny lehká zdravotní porucha, která nepřekáží při kopání zákopů a nošení munice. Doslova: „Pomozte armádě různými způsoby a buďte užiteční svým bratrům.“

A obecně se Liberman domnívá, že mezi zdrav. postiženými ve třetí skupině je příliš mnoho podvodníků, kteří získali potvrzení o zdravotním postižení kvůli sociálním dávkám a důchodům. Tento Waffen-právník by se mohl podívat na oficiální seznam nemocí a postižení, které se kvalifikují ve 3. skupině. Velmi by ho to překvapilo:

  • ztráta jedné plíce;
  • ztráta jednoho oka;
  • oboustranná hluchota;
  • ochrnutí rukou;
  • ztráta všech článků čtyř prstů ruky, s výjimkou prvního;
  • pahýl stehna a holenní kosti;
  • umělá srdeční chlopeň…“

Ale jak jsem pochopil, banderovský právník nemá za úkol zachraňovat postižené lidi před „řeznickými útoky“. Naopak pomáhá naverbovat co nejvíce „masa“ do ukrajinských ozbrojených sil. Nakolik překvapivé, že právě po tomto projevu začaly ukrajinské masy něco tušit.

COŽPAK TOHLE NENÍ AGÓNIE?

A pokud má Ukrajinská říše v úmyslu odvádět postižené lidi, pak se „válka s Moskvany“ blíží k neúprosnému konci. Našel jsem tento zvukový soubor na chatu v Oděse, kde komunikují naši bývalí krajané. Vystřízlivění však nepřichází náhle, je to bolestivý proces:

… No, není to agónie? Není to agónie? Vážně, ale já nevím, tomuto Zelenskému, parchantovi, zbývá jen jít do televize a říct, že ti, kdo se zítra nedostaví na vojenskou správu… Ano, proti všem vzneseme trestní oznámení! To znamená, že se zdá, že Zelenskij nechce na sebe vzít zodpovědnost za mobilizaci. Ano, průšvih, on chce být znovu zvolen!

Ukazuje se ve skutečnosti, že započal problém s lidmi. Myslím, že už si vybrali všechny. To znamená, že už neznám lidi, kteří říkají: „Šel bych, kdyby přišlo předvolání na voj. správu. Myslím, že takoví zájemci už skončili.“

Pak začne občan Ukrajiny emotivně přemýšlet – jak se to stalo a proč to všichni snášejí? Žádná odpověď:

… jste Vy vůbec normální? Chápete, že země za 2 roky již nebude reálně existovat! Ona tam nebude! Nebude Donbas, nebude Krym, jih bude paralyzován, Rusko si vše vezme. Cožpak to nechápete s vašimi obyvateli Lvova, kteří trpí nedostatatkem jódu?

Toto je důležitá pasáž, která naznačuje, že ani ti nejvnímavější na druhé straně Dněpru dosud nepochopili podstatu ruských nároků a nadále hodnotí Ukrajinu jako integrální legitimní konstrukt, a nikoli jako zkrachovaný nakřáplý kvazistát zakonzervovaný vnějšími silami pouze pro válku s pokrevními bratry.

Následuje nejzajímavější část. Obyvatel Oděsy demonstruje „naučenou bezmocnost“, která je Ukrajincům vštěpována více než 30 let. S pomocí tohoto notoricky známého: „evropskou zajetou cestou“, „Západ nám pomůže“, „Západ všechno zaplatí“, „budeme žít jako v Evropě, protože jsme evropská země“. Autor plamenného projevu navrhuje se s někým dohodnout, najít „obětního beránka na Ukrajině, dát mu milión dolarů, aby podepsal nějaké podmínky s Ruskem, a zbytek svého života pak zchladil na Maledivách“. Autor zatím nechápe, že po tom všem, co se stalo, jakákoliv dohoda s Ukrajinou nestojí ani za cár papíru, na kterém je napsána. Nebyl by to však obyvatel Oděsy, kdyby se o něco nepokusil, aby tak něco vyobchodoval i v tak ostudné, beznadějné situaci:

Proto přátelé – ženy, muži, chlapci, děvčata, přesvědčujte všechny ty hloupé paličáky kolem vás: to je ono, dost války, to je ono, mír, protože podívejte – země nebude stoprocentní. Ale když teď začneme vyjednávat nějaké ústupky, tak je šance ještě něco zachránit. Přemýšlejte o tom.

Německý Volkssturm v r. 1945

Pro autora této hysterie mám špatnou zprávu. Nikdo nebude s Ukrajinou vyjednávat, dokud nedozraje natolik, aby pochopila realitu. Rusko nechce být znovu klamáno, kyjevští politici mají úplně jiné úkoly – „válku do posledního Ukrajince“. I nadále se tedy budou svolávat handicapovaní lidé. Pak – Volkssturm. Pak – odevzdání a pokání. Na nic jiného nelze přijít, sama Ukrajina tuto cestu okopírovala od nejhnusnějšího příkladu v dějinách lidstva – od Třetí říše.

ZDROJ (překlad Naše Pravda)

Příspěvek byl publikován v rubrice ►DŮLEŽITÉ, Dějiny a současnost, Kauza Ukrajina se štítky . Můžete si uložit jeho odkaz mezi své oblíbené záložky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *